Σάββατο , 30 Σεπτεμβρίου 2023

Αδιανόητες αυξήσεις στα τρόφιμα – «Καπέλο» 186% στο ελαιόλαδο

Ράλι αυξήσεων στις τιμές με το ελαιόλαδο να κατέχει την πρωτιά με αύξηση που φτάνει το 186%.

Ένα δοχείο 5 λίτρων ελαιόλαδου σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ κοστίζει 51.20€, δηλαδή 10.24€ το λίτρο ενώ το ίδιο ελαιόλαδο, στο ίδιο σούπερ μάρκετ το 2020 κόστιζε 17.90€. Αύξηση που φτάνει το 186%.

«Μας έχουν φτάσει να μην μπορούμε να ζήσουμε», δήλωσε ένας καταναλωτής.

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το αδιανόητο ράλι ακρίβειας του ελαιόλαδου στην Ελλάδα
Το ράλι στην τιμή του ελαιόλαδου παγκοσμίως προκαλεί το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ΜΜΕ, τα οποία εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο έβλεπαν το επερχόμενο ράλι και σημείωναν τα εξής:

«Από την Ελλάδα μέχρι την Καλιφόρνια, οι παραγωγοί αυξάνουν τις τιμές. Για παράδειγμα, στην Ελλάδα, η τιμή των παρθένων ελαιόλαδων αυξήθηκε κατά 59 τοις εκατό τον περασμένο χρόνο».

Θραύση κάνουν οι συμβουλές για τα «εναλλακτικά ελαιόλαδα»
Το κύμα ακρίβειας ακόμα και αν δεν φτάνει τον ελληνικό καλπασμό είναι παγκόσμιο φαινόμενο και ήδη στο εξωτερικό οι συμβουλές για φτηνές εναλλακτικές πέφτουν βροχή.

Οι σεφ βρίσκουν νέα αγαπημένα για να μαγειρέψουν αντί για το παραδοσιακό ελαιόλαδο.

Ανάμεσα στις εναλλακτικές που ξεχωρίζουν οι…μπανάνες αντί για λάδι.

«Ένα φλιτζάνι πολτοποιημένη μπανάνα λειτουργεί τέλεια αντί για 1 φλιτζάνι βούτυρο ή λάδι!».

Εφιάλτης στα ράφια των σούπερ μάρκετ
To ίδιο κασέρι που το 2020 έκανε 11.30€ σήμερα κάνει 19.95€, μακαρόνια γνωστής εταιρείας τα 500 γραμμάρια κάνουν σήμερα με προσφορά 1.07€ ενώ στο ίδιο σούπερ μάρκετ έκαναν το 2020 πάλι με προσφορά 0,77€.

Χοιρινή μπριζόλα έκανε το 2020 3.99€ και κάνει πλέον 6.84€ το κιλό ο ίδιος κατεψυγμένος αρακάς – γεύμα που το 2020 έκανε 4.44€ και με προσφορά 2,87€ κάνει πλέον 7.05€. Το κοτόπουλο από 2.09€ πήγε στα 3.25€.

Με αυτές τις αυξήσεις ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει πάρει φωτιά αφού βασικά είδη που δεν μπορεί να αποφύγει κανείς να αγοράσει κοστίζουν πολύ ακριβότερα.

Έτσι ο καταναλωτής φεύγει με άδειες τσέπες για ακριβώς τα ίδια προϊόντα ίδιας μάρκας στην ίδια ποσότητα και μάλιστα στο ίδιο σούπερ μάρκετ που κάνει συνήθως τα ψώνιά της εβδομάδας.

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares