Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Αδειάζει τους πάντες Βρεττανή υποψήφια: Θα στείλει πακέτο τους λαθρομετανάστες στην Τουρκία, αν γίνει ΠΘ

Η Liz Truss θα επεκτείνει το αμφιλεγόμενο σχέδιο απέλασης μεταναστών από τη Ρουάντα σε χώρες όπως η Τουρκία εάν γίνει πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον ισχυρισμό.

Η υπουργός Εξωτερικών έχει πει προσωπικά στους βουλευτές ότι θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με περισσότερες χώρες για να τις πείσει ώστε να δεχτούν πρόσφυγες που φτάνουν στη Βρετανία, εάν κερδίσει την ηγεσία, ανέφεραν οι Times. Ενώ πηγές κοντά στην κυρία Τρους έριξαν “κρύο νερό” στους ισχυρισμούς του Sir Christopher Chope ότι αυτό θα περιελάμβανε την Ισπανία, η Τουρκία έγινε αποδεκτή ως πιθανός προορισμός παρόλο που είχε ήδη τον μεγαλύτερο πληθυσμό προσφύγων στον κόσμο.

Παρά τους ισχυρισμούς, η Τουρκία έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι δεν έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε νέα εισροή προσφύγων αφού επωμίστηκε το μεγαλύτερο βάρος του κύματος Σύριων προσφύγων το 2015. Μιλώντας πέρυσι μετά την πτώση του Αφγανιστάν στους Ταλιμπάν, οι Τούρκοι και ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τα άλλα κράτη της ΕΕ να «σηκώσουν το βάρος της αφγανικής μετανάστευσης».

Όλοι οι υποψήφιοι στην κούρσα για την αντικατάσταση του Μπόρις Τζόνσον ως πρωθυπουργού έχουν δηλώσει ότι θα διατηρήσουν την αμφιλεγόμενη πολιτική που προβλέπει ότι οι μετανάστες στέλνονται στη Ρουάντα για περαιτέρω διεκπαιρέωση για την ταυτοποίηση τους.. Οι διαβάσεις των καναλιών ξεπέρασαν τις 13.000 για φέτος την Τρίτη. Οι προσπάθειες της Βρετανίας να ξεκινήσει την απέλαση αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα για επεξεργασία – η οποία προορίζεται να χρησιμεύσει ως αποτρεπτικός παράγοντας – έχουν ανασταλεί με δικαστική αγωγή. Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, 28.526 άτομα έκαναν το ταξίδι το 2021 – σε σύγκριση με 8.410 που έφτασαν το 2020. Η Γαλλία ισχυρίζεται ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της απέτρεψαν το 61 τοις εκατό των απόπειρων διέλευσης φέτος, αύξηση 4,2 τοις εκατό από την περυσινή περίοδο.

Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε τότε: «Η αύξηση στις επικίνδυνες διελεύσεις της Μάγχης είναι απαράδεκτη. «Όχι μόνο αποτελούν απροκάλυπτη κατάχρηση των νόμων μας για τη μετανάστευση, αλλά διακινδυνεύουν ζωές και εμποδίζουν την ικανότητά μας να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες που έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω ασφαλών και νόμιμων οδών. «Ο νόμος περί εθνικότητας και συνόρων θα μας επιτρέψει να πατάξουμε την κατάχρηση του συστήματος και τους κακούς διακινητές ανθρώπων, οι οποίοι θα υπόκεινται τώρα σε μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης. «Σύμφωνα με τη νέα μας Σύμπραξη Μετανάστευσης και Οικονομικής Ανάπτυξης με τη Ρουάντα, συνεχίζουμε τις προετοιμασίες για τη μετεγκατάσταση όσων πραγματοποιούν επικίνδυνα, περιττά και παράνομα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι ισχυρισμοί τους και να ξαναχτίσουν τη ζωή τους».

Η κ. Τρας εξακολουθεί να διεκδικεί την είσοδο στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ηγεσία των Τόρις και συγκέντρωσε 64 βουλευτές που την υποστήριξαν στην τελευταία ψηφοφορία. Έχει δουλειά να κάνει, ωστόσο, για να φτάσει τον πρώην καγκελάριο Rishi Sunak που ήρθε στην κορυφή με 101 ψήφους και την Penny Mordaunt στη δεύτερη με 83 – προσθέτοντας 16 στον προηγούμενο απολογισμό της. Εάν φέρει την κυρία Μορντάντ στη δεύτερη θέση, η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο υπουργός Εξωτερικών θα έκανε ελαφρά έναν δεύτερο γύρο με τον κ. Σουνάκ και πιθανότατα θα γινόταν Πρωθυπουργός.

 

πηγή: dailymail.co.uk

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares