Δευτέρα , 3 Οκτωβρίου 2022

Αδειάζει την Ελλάδα ο Γερμανικός τύπος: Στέλνει η Ελλάδα Γερμανικά τεθωρακισμένα στην Ουκρανία;

Στην αποστολή πολεμικού εξοπλισμού στην εμπόλεμη Ουκρανία αναφέρεται με δημοσίευμά του το Spiegel, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως δεν αποκλείεται τανκς της Γερμανίας να καταλήξουν στην Ουκρανία μέσω συμφωνίας με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την DeutscheWelle η Ουκρανία έχει εξαπολύσει αντεπίθεση για την απελευθέρωση της περιοχής γύρω από τη ρωσοκρατούμενη Χερσώνα. Μάλιστα, στο δημοσίευμα του περιοδικού της Γερμανίας, Spiegel, αναφέρεται πως «εάν η επιχείρηση στεφθεί με επιτυχία, θα ήταν ένα αποφασιστικό σημείο καμπής για τον πόλεμο».

Ωστόσο, τονίζει ότι ο πολεμικός εξοπλισμός στη συγκεκριμένη περίπτωση παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο: «Οι δημοσιογράφοι του Spiegel είδαν ασθενοφόρα, αλλά όχι τεθωρακισμένα οχήματα στο μέτωπο. Ωστόσο, αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την προστασία των πεζοπόρων μονάδων. (…) Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, θα μπορούσαν να βοηθήσουν μεταξύ άλλων με την αποστολή τεθωρακισμένων.

Η γερμανική κυβέρνηση ήθελε στην πραγματικότητα να παραδώσει άρματα μάχης τύπου Marder στην Ελλάδα στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής, ούτως ώστε η Αθήνα στη συνέχεια να παραδώσει ως αντάλλαγμα περίπου 100 σοβιετικά τανκς στην Ουκρανία.

Ωστόσο, η συμφωνία καθυστερεί λόγω διαφωνιών σχετικά με τους όρους. Εκτός από τα όπλα όμως, οι Ουκρανοί χρειάζονται σταθερή προμήθεια πυρομαχικών και νέους, καλά εκπαιδευμένους νεοσύλλεκτους».

 

Βέβαια, σύμφωνα και πάλι με πληροφορίες του Spiegel, μέλη του SPD προσδοκούν σε «πιο έξυπνες λύσεις». Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Spiegel, «στην κλειστή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στη Δρέσδη, αρκετοί βουλευτές τάχθηκαν υπέρ μιας πρωτοβουλίας ειρήνης από το SPD για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. (…)

Οι βουλευτές Νίνα Σερ και Ραλφ Στέγκνερ, αμφότεροι από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος, εξέφρασαν επίσης αντίστοιχες σκέψεις. Μάλιστα, ο Στέγκνερ απαίτησε ‘να μην περιοριζόμαστε στο ζήτημα των παραδόσεων όπλων, αλλά σε διπλωματικές και πολιτικές ενέργειες’». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος σε θέματα Οικονομίας Μπερντ Βεστφάλεν «όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να αναγνωρίσουν ότι στον πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές».

 

Πηγή: dw.com/newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares