Κυριακή , 9 Μάϊος 2021
Τελευταία Νέα

Αδειάζει η Βουλή από βουλευτές – Χωρίς ομιλητές τα νομοσχέδια χωρίς… πολιτική βαρύτητα

Κατακερματίζεται και η Βουλή…

Σε αυτούς του δύσκολους ομολογουμένως καιρούς ( που η κυβέρνηση της ΝΔ του έχει κάνει ακόμα δυσκολοτερους) για όλους του Έλληνες, ακόμα και η ελληνική βουλή θα λειτουργεί κατακερματισμένη.

Σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα, οι νομοθετικές εργασίες της Βουλής για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, θα πραγματοποιούνται με τον ελάχιστο αριθμό βουλευτών!

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ελληνικού κοινοβουλίου Κώστα Τασούλα, καθ όλη τη διάρκεια του γενικού απαγορευτικού η Βουλή θα λειτουργεί κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση με τα αυστηρά μέτρα που είχαν υιοθετηθεί τον Μάρτιο,προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας βουλευτών και εργαζόμενων, καθώς και η απρόσκοπτη λειτουργία του κρίσιμου νομοθετικού έργου.

Σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων προβλέπεται πως η συζήτηση των νομοσχεδίων στις Επιτροπές και στην Ολομέλεια θα γίνεται με αυτοπρόσωπη συμμετοχή μόνο των αρμόδιων υπουργών, των εισηγητών-ειδικών αγορητών των κομμάτων και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, ενώ οι βουλευτές που θα εγγράφονται ως ομιλητές θα συμμετάσχουν εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικά μέσα και σε περιορισμένο αριθμό ο οποίος θα ορίζεται σε συνεννόηση με τα κόμματα.

Σημειώνεται πως στα νομοσχέδια με μειωμένη βαρύτητα, ενδέχεται κατόπιν συνεννοήσεως να μην υπάρχουν καθόλου ομιλητές!

Σε νομοσχέδια με μειωμένη πολιτική βαρύτητα κατόπιν συνεννοήσεως ενδέχεται να μην υπάρχουν καν ομιλητές.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως ήδη έχει ανασταλεί η λειτουργία των ειδικών επιτροπών, που δεν σχετίζονται με το νομοθετικό έργο.

με πληροφορίες από pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares