Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Άδειασε τον Μπάιντεν και τους δικαιωματιστές ο Τραμπ: Είναι εχθρός του κράτους!

O Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τον Τζο Μπάιντεν «εχθρό του κράτους» στην πρώτη ομιλία ενώπιον υποστηρικτών του μετά την έρευνα του FBI στο θέρετρο Μαρ-αλ-Λάγκο της Φλόριντα.

«Αυτός είναι ο εχθρός του κράτους», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ απευθυνόμενος στο πλήθος, κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης το βράδυ του Σαββάτου στη Πενσιλβάνια εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απαντούσε στη σφοδρή επίθεση του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κατήγγειλε δύο ημέρες νωρίτερα πως ο Ρεπουμπλικάνος τέως πρόεδρος και οι υποστηρικτές του του αντιπροσωπεύουν «έναν εξτρεμισμό που απειλεί τα ίδια τα θεμέλια της δημοκρατίας μας».

«Η ομιλία του» δεν ήταν παρά εκδήλωση «μίσους και οργής», έκρινε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τον Μπάιντεν πως χαρακτήρισε τους υποστηρικτές του «απειλή για τη δημοκρατία» και «εχθρούς του κράτους».

«Ο εχθρός του κράτους είναι αυτός και η ομάδα που τον ελέγχει», συνέχισε τέως πρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας από μία πολιτεία-κλειδί για τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, όταν θα κριθεί ποιο κόμμα θα ελέγχει τα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου.

Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την έρευνα της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην κατοικία του στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα την 8η Αυγούστου, ο Τραμπ είπε πως η επιχείρηση αυτή αποτελούσε «το πιο τρανταχτό παράδειγμα των πολύ αληθινών απειλών για την ελευθερία των Αμερικανών» και μια από τις «πιο σοκαριστικές καταχρήσεις εξουσίας από πλευράς οποιασδήποτε κυβέρνησης στην αμερικανική ιστορία».

Ο πρώην πρόεδρος επέμεινε ότι η «επονείδιστη έφοδος» στο «σπίτι μου στο Μαρ-α-Λάγκο» αποτελούσε «παρωδία δικαιοσύνης», καθώς συνεχίζει να φλερτάρει ολοένα πιο ανοικτά με νέα υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο το 2024.

 

cnn.gr

Shares