Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Α.Λουκασένκο: «Στόχος των ΗΠΑ να αποδυναμώσουν την Ευρώπη και να πλησιάσουν την Κίνα»

«Οι Αμερικανοί θέλουν να ισοπεδώσουν την Ευρώπη με ένα χτύπημα»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να αποδυναμώσουν την Ευρώπη και να πλησιάσουν την Κίνα μέσω της Ρωσίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο την Πέμπτη.

«Οι Αμερικανοί θέλουν να ισοπεδώσουν την Ευρώπη με ένα χτύπημα, με μια κίνηση, και να πλησιάσουν την Κίνα μέσω της Ρωσίας, ποδοπατώντας ταυτόχρονα τη Ρωσία. Εξωπραγματικά πράγματα! Φαίνεται ότι οι στρατιωτικοί στην Αμερική δεν είναι ανόητοι, αλλά είναι απολύτως μη ρεαλιστικό να ξεκινήσει ένας τέτοιος πόλεμος σε ένα τέτοιο μέτωπο», δήλωσε ο Λευκορώσος ηγέτης σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι «Russia», διατηρώντας το σενάριο γενίκευσης της σύρραξης που μαίνεται εδώ και περίπου 10 μήνες στην Ουκρανία

Παράλληλα, ο Λουκασένκο παραδέχτηκε ότι πρόσφατα επαινούσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν με αφορμή την παραδοχή τυ για τον πύραυλο που έπληξε χωριό της Πολωνίας. «Καλά έκανε, βέβαια, που είπε ανοιχτά: όχι, δεν έχει σχέση η Ρωσία με αυτόν τον πύραυλο».

Ο Λουκασένκο μίλησε και για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, που παραμένουν «παγωμένες», λέγοντας: «Απλώς δεν δίνουν η ευκαιρία στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι – ό,τι κι αν λέει ο ίδιος – να καθιερώσει διάλογο με τη Ρωσία.

Η Ρωσία είναι έτοιμη γι’ αυτό και πρέπει να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Εάν χρειάζεται κάποια πρόσθετη πρωτοβουλία από αυτή την άποψη, είμαστε πάντα έτοιμοι να την αναλάβουμε».

pronews.gr

Shares