Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

AΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ!Αυτό Είναι Το Σχέδιο Ερντογάν Για Την Ελλάδα;..

Δεν είναι λίγοι αυτοί (κι από ότι φαίνεται ειδικά στο Μαξίμου) που απόρησαν με την ξαφνική επιθετικότητα του Ταγίπ Ερντογάν προς τον Ελληνισμό. Αν όμως δει κανείς τα στοιχεία, μάλλον θα έπρεπε να το περιμένει.Να ξεκινήσουμε με το εξής δεδομένο. Κανείς δεν πρόκειται να υπερασπιστεί τον ελληνισμό, αν εμείς πρώτα δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο.
Παράλληλα όμως πρέπει και να αντιληφθούμε πως η Τουρκία δεν είναι πανίσχυρη. Δυνατή ναι, πανίσχυρη όχι.
Απόδειξη το Αφρίν όπου εδώ κι ένα μήνα ο τουρκικός στρατός έχει βαλτώσει με τα φέρετρα να επιστρέφουν στην πατρίδα, συνεχώς. Οι τουρκικές απώλειες σύντομα θα ξεπεράσουν το σημείο αντοχής-ανοχής της κοινωνίας και πιθανώς να υπάρξουν εξελίξεις.
Μόλις η Ελλάδα το συνειδητοποιήσει θα πάψει να ‘θωπεύει’ την τίγρη, κάτι που μόνο να την αποθρασύνει, καταφέρνει. Όσο υποχωρούμε, τόσο ο Ερντογάν θα πιέζει.
Την ίδια στιγμή πρέπει επιτέλους η Ελλάδα και η Κύπρος να λειτουργήσουν ενιαία. Όπως μας βλέπει κι ο Ερντογάν. Ως ελληνισμό. Κινούμενες οι δύο χώρες στο ζήτημα της ΑΟΖ και των συμφερόντων των Ευρωπαίων κι Αμερικανών τότε πιθανώς να βρουν υποστήριξη σε Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον. Όσο δεν το κάνουμε κανείς δεν θα μας υποστηρίξει.

Προσοχή.
Άλλο υποστήριξη κι άλλο σωτηρία. Άλλο βοήθεια κι άλλο μπαίνω μπροστά. Κανείς δε θα μπει μπροστά για χάρη μας.
Τέλος αξίζει να τονίσουμε πως ο Πούτιν έχει επιτρέψει στον Ερντογάν να βαλ΄τωσει στο Αφρίν καθώς προέβλεψε πως ο ‘Σουλτάνος’ θα προσπαθήσει να εκβιάσει το ΝΑΤΟ (λόγω της εφήμερης συμμαχίας με τη Μόσχα) για να αποκομίσει οφέλη από τις ΗΠΑ.
Προφανώς η διαφαινόμενη ήττα στο Αφρίν χαλάει το σχέδιο Ερντογάν.
Επιτέλους η Ελλάδα ας εκμεταλλευτεί την κατάσταση κι ας πάψει να είναι απλός παρατηρητής των καταστάσεων.
Του αρχισυντάκτη

Shares