Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Aπίστευτες εικόνες στην Κρήτη! Κυκλοφορούν με μάσκες…

Ο καιρός τρελάθηκε και μαζί του και οι πολίτες, που προσπαθούν να προσαρμοστούν με… τα τερτίπια του Μαρτίου.

Την ώρα που στη Βόρεια Ελλάδα ο χειμώνας δείχνει τα δόντια του – το πρωί μάλιστα χιόνισε στη Φλώρινα- στη Νότια Ελλάδα οι θερμοκρασίες θυμίζουν καλοκαίρι! Ωστόσο η θερμοκρασία, δεν είναι αυτή που έχει προκαλέσει προβλήματα στους πολίτες αλλά το «κοκτέιλ» δυνατού αέρα και αφρικανικής σκόνης, σε πολλές περιοχές της χώρας.

Μανιασμένος αέρας και φωτιές στην Κρήτη
Με μάσκες κυκλοφορούν πλέον οι κάτοικοι της Κρήτης, ενώ όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, από την αφρικανική σκόνη, «χάθηκε» ακόμα και Κούλες!

Αρκετοί άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σήμερα στα νοσοκομεία όλης της Κρήτης εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης που έχει… πνίξει το νησί. Σύμφωνα με το cretapost, το ΕΚΑΒ έχει κληθεί να παραλάβει αρκετά περιστατικά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν αυξημένα συμπτώματα αλλεργίας αλλά και αναπνευστικά προβλήματα. Πρόκειται για άτομα με καρδιακές και παθολογικές παθήσεις.Την ίδια ώρα οι γιατροί εφιστούν την προσοχή στα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να μην κυκλοφορούν σήμερα μόνο αν καταστεί ανάγκη.

Σύμφωνα με το CretaLive, άνευ προηγουμένου είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Κρήτη, με την αφρικανική σκόνη να έχει καταστήσει αποπνικτική την ατμόσφαιρα. Οι ισχυροί νοτιάδες μάλιστα σημείωσαν ταχύτητες -ρεκόρ ,σήμερα το πρωί, οπότε και μετρήθηκαν, στις 05.27′ από τον σταθμό της Φινοκαλιάς στα 135,2 χλμ/ ώρα ! Σήμερα αναμένεται μάλιστα κορύφωση στην συγκέντρωση της αφρικάνικη σκόνης, η οποία ευθύνεται για τη θολή ατμόσφαιρα και επομένως για την μείωση της ορατότητας.

Η θερμοκρασία είναι καλοκαιρινή από 26 μέχρι 28 βαθμούς Κελσίου αλλά και μέχρι τους 30 βαθμούς τοπικά! Αύριο, αναμένονται βροχές στην Κρήτη, γεγονός που θα βοηθήσει τους κατοίκους να πάρουν μια ανάσα, αφού θα «κάτσει» η σκόνη.

Δείτε μια εικόνα από τα Πανόραμα στο Ηράκλειο, το μεσημέρι:

cretalive, ekriti, CretaPost,newsit.gr

Shares