Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Aν το έχετε απορία… Βρήκαν πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου…

Με τον ίδιο τρόπο που δημιουργήθηκε το σύμπαν, δηλαδή με μια Μεγάλη Έκρηξη, αναμένεται να καταστραφεί σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.Οι φυσικοί του φημισμένου αμερικανικού Πανεπιστημίου υπολόγισαν μάλιστα και πότε θα συμβεί αυτό: σε 10 εις την 139η χρόνια, δηλαδή σε περίπου 11 τρισεκατομμύρια χρόνια από σήμερα, όταν κανείς από μας δεν θα ζει για να δει με τα μάτια του το μεγάλο φινάλε της Δημιουργίας.

Οι θεωρίες για το πώς θα καταστραφεί η Γη ποικίλλουν από ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα, μέχρι μια καταστροφική σύγκρουση με μετεωρίτη ή τη σταδιακή απονέκρωση του πυρήνα της κ.ο.κ. Ωστόσο, η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Physical Review D υποστηρίζει ότι το τέλος του κόσμου θα επιφέρει η αποσταθεροποίηση του σωματιδίου, που εκτιμάται ότι αποτελεί τη βάση της μάζας, το μποζόνιο Higgs.

Όταν συμβεί αυτό, ο κόσμος θα εκραγεί σε μια τεράστια φούσκα ενέργειας καταστρέφοντας τα πάντα στο σύμπαν -και φυσικά και εκείνους που θα έχουν εποικίσει μέχρι τότε τις πιο απόμακρες γωνιές του-. Αυτό που προκαλεί κάποια ανησυχία, ωστόσο, είναι ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να έχει ήδη ξεκινήσει, όπως λένε οι φυσικοί. Κι εκτός και κάποιος καταφέρει να εντοπίσει το «σωματίδιο του Θεού» στο απέραντο σύμπαν, δεν θα ξέρουμε ποτέ πόσο κοντά είναι το τέλος μας.

Δεν αποκλείεται, πάντως, να έχουν προλάβει ως τότε να επιφέρουν το μοιραίο άλλα καταστροφικά γεγονότα στο διάστημα.

protothema.gr

Shares