Τετάρτη , 21 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Aυτή είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο! Μπορείτε να βρείτε ποια είναι;..

Aυτή είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο! Μπορείτε να βρείτε ποια είναι;..

Η Φινλανδία είναι φέτος η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΟΗΕ, ενώ τελευταίο στον σχετικό κατάλογο του δείκτη ευτυχίας είναι το Μπουρούντι.

Οι σκανδιναβικές χώρες εμφανίζονται τακτικά στην πρώτη πεντάδα – πέρυσι ήταν πρώτη η Νορβηγία- ενώ οι χώρες σε εμπόλεμες ζώνες και κράτη της υποσαχάριας Αφρικής καταλαμβάνουν συνήθως τις τελευταίες πέντε θέσεις.

Η έκθεση για την Παγκόσμια Ευτυχία του 2018, που δόθηκε στη δημοσιότητα σε εκδήλωση στην Ποντιφική Ακαδημία Επιστημών στο Βατικανό, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ευτυχίας που τιμάται από τον ΟΗΕ στις 20 Μαρτίου, κατέταξε 156 χώρες, σύμφωνα με τις επιδόσεις τους σε δείκτες, όπως το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, η κοινωνική στήριξη, η ελευθερία, το προσδόκιμο υγιούς ζωής, η γενναιοδωρία, η απουσία διαφθοράς.

Φέτος μάλιστα περιλαμβάνει στοιχεία και για την ευτυχία των μεταναστών στις χώρες που τους φιλοξενούν -αλλά και εδώ τα πρωτεία κατέχει η Φινλανδία.

«Η πολιτική μας, η οικονομία μας, νομίζω τα βασικά στοιχεία είναι πολύ καλά στη Φινλανδία. Έχουμε λοιπόν τις τέλειες συνθήκες για μια ευτυχισμένη ζωή εδώ», δήλωσε η 24χρονη Σοφία Χολμ, κάτοικος του Ελσίνκι. «Είναι υπέροχο να ζεις στην πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου, μολονότι χιονίζει κι αναγκαζόμαστε να περπατούμε στο χιόνι», είπε μια 28χρονη συμπατριώτισσά της.Aυτή είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο! Μπορείτε να βρείτε ποια είναι;..

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Νορβηγία, η Δανία, η Ισλανδία και η Ελβετία.Aυτή είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο! Μπορείτε να βρείτε ποια είναι;..

Η Ελλάδα κατατάσσεται φέτος στην 79η θέση πάνω από το Τατζικιστάν και το Μαυροβούνιο και κάτω από τη Σερβία, την Πορτογαλία, το Χονγκ Κονγκ και το Πακιστάν

Το Μπουρούντι και η Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία που σπαράσσονται από την πολιτική βία είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά οι λιγότερο ευτυχισμένες χώρες.

Αυτές είναι οι λιγότερο ευτυχισμένες χώρες του πλανήτη για τη φετινή χρονιά:Aυτή είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο! Μπορείτε να βρείτε ποια είναι;..

Οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν την 18η θέση στον κατάλογο, από την 14η που ήταν πέρυσι καθώς ο δείκτης ευτυχίας επλήγη από εξασθενημένα δίκτυα κοινωνικής υποστήριξης, μια αύξηση στην αντίληψη για τη διαφθορά στην κυβέρνηση και στον επιχειρηματικό χώρο και μια μείωση της εμπιστοσύνης στους δημόσιους θεσμούς μολονότι το κατά κεφαλήν εισόδημα έχει αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο μισό αιώνα στη χώρα.

iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares