Πέμπτη , 29 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ!Τα 4 μυστικά ραντεβού Σημίτη…

AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ!Τα 4 μυστικά ραντεβού Σημίτη...

Μια αποκάλυψη που βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό για το αν γνώριζε ο Κώστας Σημίτης τη δράση του προφυλακισμένου για μίζες στα εξοπλιστικά πλέον Γιάννου Παπαντωνίου.

Ο Εκδότης του περιοδικού «Αμυνα & Διπλωματία», Αλέξανδρος Τάρκας, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Εστία» κάνει λόγο για 4 μυστικές συναντήσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον κ. Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά ζητήματα.

Όπως αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Τάρκας:

«Πρώτον, όλα -ανεξαιρέτως- τα υπογραφέντα συμβόλαια της περιόδου 2001-2004 δεν είχαν εγκριθεί απλώς από το ΚΥΣΕΑ, αλλά είχαν εξεταστεί λεπτομερειακά και προεγκριθεί από τον τότε πρωθυπουργό σε μακράς διάρκειας συναντήσεις με τον τότε υπουργό Εθνικής Αμυνας, πριν υποβληθούν στις επίσημες συνεδριάσεις με τα άλλα μέλη της κυβέρνησης. Πρόκειται, σύμφωνα με τον αδόκιμο όρο, για τέσσερα «προ-ΚΥΣΕΑ», με συναντήσεις των κυρίων Σημίτη και Παπαντωνίου στις 12 Φεβρουαρίου 2002, την 1η Αυγούστου 2002, στις 20 Νοεμβρίου 2002 και την 4η Νοεμβρίου 2003. Ασφαλώς, πέραν αυτών των τεσσάρων «προ-ΚΥΣΕΑ», υπήρχε και πλήθος άλλων συναντήσεών τους».

Και όπως αναφέρει ο Εκδότης του «Άμυνα και Διπλωματία» ο κ. Σημίτης είχε δικούς του ανθρώπους που παρακολουθούσαν στενά τόσο τον Άκη Τσοχατζόπουλο, όσο και τον Γιάννο Παπαντωνίου σε όλες τις διαπραγματεύσεις και τις αγοραπωλησίες των εξοπλιστικών. Οι άνθρωποι αυτοί ( Ν. Θέμελης και ο Αθ. Γεωργούδης) ενημέρωναν αμέσως τον κύριο Σημίτη για όλες τις λεπτομέρειες.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η στάση του έναντι των παρεμβάσεων της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Μ. Ολμπράιτ και του Γερμανού καγκελάριου Χ. Κολ, πριν και μετά την ανάθεση του συμβολαίου εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών F-4 το 1997. Λίγο αργότερα, τον Ιούλιο του 1998, ο κ. Σημίτης είχε αναθέσει στον στρατιωτικό σύμβουλό του, υποπτέραρχο Αθ. Γεωργούδη, να συνοδεύσει τον Α. Τσοχατζόπουλο σε ταξίδι του στις ΗΠΑ και να παρακολουθήσει τις εκεί συναντήσεις του. Σύμφωνα με το παρασκήνιο της εποχής, ο κ. Σημίτης αγανάκτησε όταν διάβασε την άτυπη «έκθεση Γεωργούδη» με την περιγραφή των κινήσεων Τσοχατζόπουλου. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο διευθυντής του Γραφείου Πρωθυπουργού Ν. Θέμελης και ο Αθ. Γεωργούδης συνέχισαν, στο πλαίσιο των υπηρεσιακών καθηκόντων τους, να ενημερώνουν τον κ. Σημίτη και την περίοδο Παπαντωνίου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τάρκας.

Tribune

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares