Παρασκευή , 5 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

AΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ! Ετοιμάζουν την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ… (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέρα από την επικαιρότητα που απασχολεί τα ΜΜΕ καλό είναι να βλέπουμε τι γίνεται στον πλανήτη, σε συνεδριάσεις και συναντήσεις. Εκεί άλλωστε είναι που κάποιοι αποφασίζουν για τη ζωή μας.

Στο Ντουμπάι διεξήχθη το WORLD GOVERNMENT SUMMIT (Παγκόσμιας Διάσκεψη για την Διακυβέρνηση).
Δύο τα ζητήματα που απασχόλησαν τη Διάσκεψη.
«Μπορούμε να κυβερνήσουμε με την τεχνητή νοημοσύνη;»
«Γιατί οι κυβερνήσεις πρέπει να επενδύσουν στην ρομποτική και την Τεχνητή νοημοσύνη»


Όπως αναφέρεται, μεταξύ των ομιλητών ήταν η δρ Αντίνα Αναντκουμάρ της Amazon AI, η Κάρολ Ράϊλι Πρόεδρος της Drive.ai και υπεύθυνη ανάπτυξης λογισμικού AI για αυτόνομα οχήματα, και ο Δρ Γιούργκεν Σμιντχούμπερ, συνιδρυτής και επικεφαλής επιστήμονας στην εταιρία NNAISENSE.
Τι δήλωσε η κα Αναντκουμάρ;

«Οι κυβερνήσεις οφείλουν να εκπαιδεύσουν τους πολίτες τους για το τι συμβαίνει στην τεχνολογία και πού κατευθύνεται. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να παγκοσμιοποιήσουν και να εκδημοκρατίσουν την τεχνητή νοημοσύνη».

Από την πλευρά του ο δρ. Σμιντχούμπερ δήλωσε:

«Είναι σαφές ότι οι κυβερνήσεις έχουν ρόλο στο να εκπαιδεύσουν τους πολίτες τους για να γίνουν ενημερωμένοι και υπεύθυνοι στη λήψη αποφάσεων. Κανένας υπεύθυνος χάραξης πολιτικής ή επιστήμονας δεν έχει την απάντηση, αλλά η εκπαίδευση είναι καθοριστική. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να επενδύσουν στην συγχώνευση της ρομποτικής και της οικονομίας».

Τέλος, η Κάρολ Ράιλι τόνισε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να δρουν ως μηχανισμοί τεχνολογίας και να ενθαρρύνουν την κοινωνία να την αγκαλιάσει, ώστε οι άνθρωποι να επωφεληθούν από την καινοτομία.
Σε πρακτικό επίπεδο δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως σκοπός είναι η δημιουργία ενός κοινού διευθυντηρίου που θα ελέγχει τον κόσμο. Παράλληλα χάρη στις τεχνολογίες του Ίντερνετ των πραγμάτων, ή αλλιώς Internet of Things (IoT), τόσο οι πόλεις όσο και τα σπίτια μας γίνονται «έξυπνα».

Με τον όρο Ίντερνετ των πραγμάτων αναφερόμαστε σε όλες αυτές τις εφαρμογές και τεχνολογίες που συνδέουν μέσω αισθητήρων αντικείμενα τις καθημερινότητάς μας, με ένα δίκτυο υπολογιστών ώστε αυτά τα αντικείμενα, να λειτουργούν αυτόνομα, να μας δίνουν πληροφορίες, να φροντίζουν για την ασφαλή μετακίνησή μας, κτλ.
Τέλος πρέπει να θυμίσουμε πως σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα 150.000.000 θέσεις εργασίας κινδυνεύουν στο μέλλον να χαθούν από ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares