Τετάρτη , 30 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Aποκάλυψη! Η Τουρκία πίσω από το τσαμικό ζήτημα…

Aποκάλυψη! Η Τουρκία πίσω από το τσαμικό ζήτημα…

Στην αποκάλυψη ότι πίσω από τους Αλβανούς Τσάμηδες κρύβεται η Τουρκία, προχώρησε ο Αμπντουλάχ Σενσέρ Γκεζυμπενλί, Τούρκος καθηγητής διεθνών σχέσεων.

Σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα «besatime», ο Γκεζυμπενλί λέει όλοι οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί έπρεπε με βάση του Συμφώνου της Λωζάννης να ανταλλαχθούν εκτός Δυτικής Θράκης, άρα όλοι να τελούν υπό την προστασία της Τουρκίας.

Στην ερώτηση τι μπορεί να γίνει σήμερα για το θέμα καθώς η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ ο Γκεζύμπενλί απαντάει:

«Η ΕΕ για τα δικαιώματα των τσάμηδων Αλβανών θα πρέπει να κάνει σοβαρά βήματα. Εγώ καλώ την ΕΕ να είναι εξίσου τολμηρή όσο και την προηγούμενη χρονιά, όταν εμφανίστηκε ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν και δήλωνε ότι «το Τσάμικο ζήτημα είναι ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει/αναμένεται να επιλυθεί ανάμεσα στις δύο χώρες».
«Η Ελλάδα νομίζει ότι τα προβλήματα που έχει, μην τα θεωρώντας πρόβλημα, αποφεύγει την επίλυση τους. Επίσης θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι σύμφωνα με το Σύμφωνο της Λωζάννης και οι Αλβανοί Τσάμηδες είναι μια απ’ τις Μουσουλμανικές κοινότητες υπό την αιγίδα της Τουρκίας και γι αυτό, η απάντηση που δίνει η Ελλάδα ότι ‘το Τσάμικο Ζήτημα δεν υπάρχει’ απευθύνεται στην Τουρκία και όχι στην Αλβανία.

Το Τσάμικο Ζήτημαδεν είναι πολιτικό θέμα, αλλά αποτελεί γενοκτονία της Ελλάδας έναντι των αλβανών, ολοκαύτωμα.

Γι’ αυτό η αλβανική πολιτεία και οι κυβερνήσεις της δεν πρέπει να παραβλέπουν το γεγονός αυτό.
Εκτός από αυτό, η Αλβανία αναγνωρίζοντας τις μειονότητες, σύμφωνα με την αρχή της αμοιβαιότητας, θα πρέπει να αξιώσει ‘Καθεστώς αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα’», κατέληξε ο καθηγητής.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares