Δευτέρα , 4 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Aδειάζει η ΕΛΛΑΔΑ από ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ! Η αποκαλυπτική ΑΛΗΘΕΙΑ… (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων στη μετανάστευση.

Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι και νέες που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, πήραν την απόφαση να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή μακριά από την πατρίδα τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 800.000-900.000 άνθρωποι επέλεξαν να φύγουν στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια.

Ο Jakub Marian συγκέντρωσε στοιχεία και παρουσιάζει σε χάρτες τα ποσοστά των πολιτών από κάθε ευρωπαϊκή χώρα που έχουν μεταναστεύσει, ενώ ο δεύτερος χάρτης δείχνει τη χώρα προτίμησης.

Η χώρα μας βρίσκεται περίπου στο μέσο της κατάταξης, τουλάχιστον όσον αφορά στη σύγκριση με άλλες χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Τα ηνία στην συγκεκριμένη λίστα κρατάει η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, καθώς το 43,3% όσων Βόσνιων γεννήθηκαν στη χώρα, έχει φύγει για το εξωτερικό. Ακολουθούν η Αλβανία με ποσοστό 38,8% κι η ΠΔΓΜ με 24,8%, ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνουν η Πορτογαλία (22,3%)
κι η Μολδαβία (21,8%).

Στον αντίποδα, οι χώρες με το μικρότερο ποσοστό φυγής των κατοίκων τους για το εξωτερικό είναι η Ισπανία με ποσοστό 2,7%, η Γαλλία με 3,3% κι η Σουηδία με 3,4%.

Όπως βλέπετε, οι περισσότεροι νέοι Έλληνες μετανάστες έχουν κατευθυνθεί προς την Γερμανία, η οποία έχει μετανάστες από την Πολωνία, την Τσεχία, την Σλοβακία , την Ιταλία, την Αυστρία και την Τουρκία, ενώ δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός είναι η Γαλλία.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares