Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

82χρονος έπαθε εγκεφαλικό και πήγε στο νοσοκομείο… 26 ώρες μετά

ελικ1

Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, δεν μπορούσε να προσεγγίσει ούτε σκάφος ούτε ελικόπτερο

Τέλος στις μαρτυρικές ώρες που βίωνε από το πρωί της Κυριακής ένας 82χρονος κάτοικος Αγίας Ρουμέλης Σφακίων που έπαθε εγκεφαλικό, δόθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί σήμερα, με την διακομιδή του στο Νοσοκομείο Χανίων με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, oι ώρες αγωνίας για τον 82χρονο -ο οποίος παρελήφθη από το πλήρωμα του ελικοπτέρου σε καλή σχετικά κατάσταση- ξεκίνησαν στις 9 το πρωί της Δευτέρας, όταν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο που του προκάλεσε και παράλυση.

 

Αμέσως ξεκίνησε μια εναγώνια προσπάθεια για την διακομιδή του στο Νοσοκομείο καθώς δεν υπάρχει οδική πρόσβαση από τον οικισμό της Αγίας Ρουμέλης.

Όμως λόγω των καιρικών συνθηκών στο χωριό δεν μπορούσε να πάει ούτε κάποιο σκάφος ούτε ελικόπτερο. Στο μεταξύ συγγενείς του είχαν φύγει από τα Χανιά και μετά από περπάτημα τριών ωρών έφτασαν στο πλευρό του 82χρονου.

«Αν είναι δυνατόν, εν έτη 2022 να πεθαίνουν οι άνθρωποι, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω. Ελικοδρόμιο έχει, γιατί δεν σηκώθηκε το ελικόπτερο από χθες…», ήταν η αντίδραση της κόρης του ηλικιωμένου για τον αποκλεισμένο στον οικισμό 82χρονο με εγκεφαλικό.

Τελικά το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου Χανίων στις 11:15 και στην συνέχεια διεκομίσθη για τη διενέργεια των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων και τη νοσηλεία του στην κλινική.

Πηγή: protothema.gr

Shares