Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ- ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Πικρή ήττα για την Ελλάδα – Στον πόντο κρίθηκε η νίκη με 79-78….

Στον πόντο κρίθηκε η νίκη και οι δυο χώρες αναμετρήθηκαν από την αρχή έως το τέλος .Το παιχνίδι αυτό ήταν η πρώτη της  ήττα στο Μουντομπάσκετ 2019.

Για έναν πόντο (79-78) έχασε η Γαλανόλευκη από την Βραζιλία .Το δεύτερο ημίχρονο πάντως ήταν αυτό που έκρινε το αποτέλεσμα με η Ελληνική ομάδα να μειονεκτεί…

Το παιχνίδι
Η Ελλάδα ξεκίνησε με την κλασική πια ψηλή πεντάδα των Καλάθη, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο και Μπουρούση, εμφανίζοντας ξανά προβλήματα στη δημιουργία με αυτό το σχήμα. Οι άμυνες «κυριάρχησαν» έτσι στα πρώτα λεπτά, με τον Βαρεζάο να φθάνει τους 6 πόντους για τη Βραζιλία, αλλά δύο τρίποντα από Καλάθη και Πρίντεζη «ξεμπλόκαραν» την Εθνική μας, για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 19-15.

Ο… υπαρχηγός του Ολυμπιακού ήταν «καυτός» και στο δεύτερο δεκάλεπτο, φθάνοντας τους 14 πόντους, για να πάρει τη… σκυτάλη και ο Καλάθης, που τιμώρησε την under άμυνα του Πέτροβιτς με 3/4 τρίποντα, για το +15 της Ελλάδας (38-23), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται τελικά με 40-30 χάρη και σε ένα τρίποντο του Σόουζα στην τελευταία φάση.
Στο δεύτερο μέρος οι Βραζιλιάνοι μείωσαν όμως κι άλλο τη διαφορά και με ένα γρήγορο 6-0 έκαναν 40-36. Ο Βαρεζάο συνέχισε να αποτελεί «πληγή» για την ελληνική άμυνα, την ώρα που ο Αντετοκούνμπο αποσύρθηκε με τρία φάουλ στον πάγκο. Ο Σκουρτόπουλος επέμεινε στο σχήμα με ένα γκαρντ, γεγονός που δεν απέδωσε και η Ελλάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 56-53 στο 30′.

Το ματς κρίθηκε έτσι στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Παπαπέτρου να ισοφαρίζει το ματς σε 62-62 με 7 προσωπικούς πόντους, αλλά την άμυνα μας να δίνει πολλά εύκολα καλάθια και να μη βρίσκει λύση για τον Βαρεζάο, οι Βραζιλιάνοι πήραν ξανά το προβάδισμα. Το παιχνίδι έγινε μάλιστα ροντέο στο τέλος, με τον Πρίντεζη να ισοφαρίζει με μεγάλο τρίποντο σε 76-76, αλλά τον Μπαρμπόσα να «απαντάει» με καλάθι και 1/2 βολές για να κερδίσει όμως φάουλ 2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Σλούκας σε τρίποντο από το κέντρο του γηπέδου. Ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε αστόχησε όμως στην τρίτη και τελευταία βολή, χαρίζοντας τη νίκη στη Βραζιλία.

Δεκάλεπτα: 15-19, 30-40, 56-53, 79-78

Τα στατιστικά των παικτών
Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Αντετοκούνμπο Γ. 13, Αντετοκούνμπο Θ., Μπουρούσης 4, Καλάθης 16, Παπαγιάννης 4, Παπανικολάου 5, Παπαπέτρου 7, Πρίντεζης 20, Σλούκας 9 (11 α)

 

 

newsit.gr

Shares