Κυριακή , 16 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Μικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια


Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Τετάρτης, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί μετά το χθεσινο ράλι στη Wall Street.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει μικρά κέρδη 0,3% στις 32.313,15 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix κερδίζει 0,35%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,4%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κινείται με απώλειες 0,1%, ενώ ο δείκτης των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης CSI300 χάνει 0,07%.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί τις επόμενες ημέρες στους δείκτες PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κίνα οι οποίοι θα δώσουν νέα στοιχεία για την εικόνα της οικονομίας. Οι επενδυτές ελπίζουν σε νέα μέτρα τόνωσης από το Πεκίνο καθώς η κινεζική οικονομία δεν έχει επιβεβαιώσει τις προσδοκίες για μια δυναμική ανάκαμψη μετά την κατάργηση των περιορισμών κατά της Covid-19.

Οι επενδυτές ετοιμάζονται παράλληλα και για τα αποτελέσματα του προβληματικού κολοσσού των ακινήτων Country Garden τα οποία θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα. Οι μετοχές της Country Garden χάνουν πάνω από 2% σήμερα.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημειώνει άνοδο 1,1% μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή επιβράδυναν σε χαμηλό 17 μηνών τον Ιούλιο.
Πηγή: capital.gr

Shares