Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

5 ασκήσεις για γυμναστική στο σπίτι χωρίς εξοπλισμό…

Η γυμναστική στο σπίτι είναι μια πολύ καλή ιδέα για να γεμίσει κάποιος το χρόνο του αυτή την περίοδο δημιουργικά και εποικοδομητικά. Οι λόγοι για τους οποίους είναι σημαντική η άσκηση είναι γνωστοί σχεδόν σε όλους μας.

Το καλό με τη γυμναστική στο σπίτι είναι ότι δεν χρειάζεται να έχετε εξοπλισμό για να κάνετε ασκήσεις, αρκεί να χρησιμοποιήσετε έξυπνα το βάρος του σώματός σας.

Σύμφωνα με μελέτες βρέθηκε ότι όσοι ασκούνται τακτικά (γυμναστήριο, ποδήλατο, κολύμπι, στίβος κ.α.), έχουν λιγότερο κακή ψυχική υγεία, σε σχέση με όσους δεν ασκούνται καθόλου. Τα μεγαλύτερη οφέλη στην ψυχική υγεία φαίνεται να έχει η άσκηση για 45 λεπτά τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα.

Η άσκηση είναι χρήσιμη καθώς απελευθερώνει τις ενδορφίνες, τις ορμόνες που σε κάνουν να νιώθεις καλά και προσφέρει μία άμεση βελτίωση της διάθεσης. Όσοι ασκούνται έχουν κατά 25% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν άγχος συγκριτικά με όσους δεν ασκούνται, σύμφωνα με έρευνα.

Παρακάτω ακολουθούν ιδέες και συμβουλές για το πώς να κάνεις γυμναστική στο σπίτι με το βάρος του σώματός σου.

Άσκηση 1
Πρώτη άσκηση είναι το squat, η οποία είναι ιδανική άσκηση για να γυμναστούν πολλοί μύες ταυτόχρονα. Με αυτή την άσκηση γυμνάζονται περισσότερο βέβαια τα πόδια (γλουτοί,τετρακέφαλοι,γάμπες κλπ).

Άσκηση 2
Επόμενη άσκηση που μπορείτε να δουλέψετε με το βάρος του σώματος σας είναι οι προβολές, επίσης μια άσκηση που κατά κύριο λόγο γυμνάζονται τα πόδια, αλλά παράλληλα προπονούνται πολλοί μύες ταυτόχρονα και αυτό οδηγεί σε περισσότερη καύση θερμίδων.

Perierga.gr - 5 ασκήσεις για γυμναστική στο σπίτι χωρίς εξοπλισμό

Άσκηση 3
Ιδανική άσκηση για ενδυνάμωση κοιλιακών και πιο σταθερό σώμα είναι η σανίδα, η οποία ενεργοποιεί πολύ καλά όλες τις μυικές ομάδες του σώματος , κυρίως όμως τους κοιλιακούς μύες και γενικότερα τους μύες του κορμού.

Άσκηση 4
Επίσης πολύ καλή άσκηση και χρήσιμη είναι τα burpees, τα οποία «ενεργοποιούν» όλο το σώμα και υπάρχουν πολλές παραλλαγές, από απλές μέχρι και πιο σύνθετες για να μπορούν να εφαρμοστούν από τον καθένα. Η άσκηση αυτή συμβάλλει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, στην τόνωση του μυικού συστήματος και στην αύξηση των καύσεων των θερμίδων.

Perierga.gr - 5 ασκήσεις για γυμναστική στο σπίτι χωρίς εξοπλισμό

Άσκηση 5
Μια ακόμα άσκηση για το σπίτι χωρίς εξοπλισμό είναι οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι. Στους κοιλιακούς και στους ραχιαίους υπάρχουν διάφορες παραλλαγές ανάλογα με το επίπεδο του ασκούμενου.

Ολοκληρώνοντας ένα πρόγραμμα γυμναστικής δεν πρέπει να ξεχνάτε τις διατάσεις, οι οποίες χαλαρώνουν το νευρομυικό σύστημα και μπορούν να μειώσουν το στρες και να σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα.

Bodyinmotion.gr

Shares