Τετάρτη , 20 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

47 νέες συλλήψεις στην Τουρκία! Και αυτές για την ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ απόπειρα πραξικοπήματος…


Η Τουρκία ετοιμάζεται για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, ωστόσο παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και συνεχίζονται οι συλλήψεις ατόμων που φέρονται να σχετίζονται…

με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση 47 άτομα σε μια επιχείρηση με στόχο φερόμενους υποστηρικτές στο στρατό ενός δικτύου (FETÖ) που κατηγορείται από την Άγκυρα ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016, όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Η επιχείρηση είχε στόχο 124 πρόσωπα που κατηγορούνται ότι είναι οπαδοί του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί ως ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι δρούσαν ως θρησκευτικοί καθοδηγητές υψηλόβαθμου στρατιωτικού προσωπικού, σύμφωνα με το CNN Turk. Η επιχείρηση, επίκεντρο της οποίας ήταν το Ικόνιο στην κεντρική Τουρκία και η οποία εκτάθηκε σε 31 επαρχίες, πραγματοποιήθηκε πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή στην Τουρκία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ακόμα σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως η αστυνομία βρήκε στοιχεία και για υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης FETÖ.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος η Άγκυρα έθεσε υπό κράτηση 160.000 ανθρώπους και απέλυσε σχεδόν τον ίδιο αριθμό δημόσιων υπαλλήλων, σύμφωνα με στοιχεία από το γραφείο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
pontos-news.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares