Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

41χρονος άρπαζε κινητά από ανυποψίαστα θύματα στο κέντρο της πόλης

Συνελήφθη από την Ασφάλεια Εξαρχείων αφού άρπαξε 20 κινητά τηλέφωνα – Είχε τραυματίσει σοβαρά δικηγόρο που του αντιστάθηκε

Ένας άγριος άρπαγας κινητών τηλεφώνων που «χτένιζε» με το μηχανάκι τα στενά του κέντρου της Αθήνας και «βούταγε» τις συσκευές απο τα χέρια ανυποψίαστων περαστικών, έπεσε στα δίχτυα των αστυνομικών της Ασφάλειας Εξαρχείων.

Ο 41χρονος που φαίνεται και στο βίντεο του protothema.gr, έχει στο ενεργητικό του περισσότερες απο 20 καταγεγραμμένες αρπαγες κινητων τηλεφώνων και τρεις ληστείες εκ των οποίων η μία οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό 38χρονης δικηγόρου, την οποία ο ληστής έσυρε στο οδόστρωμα και είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει τα πλευρά της, ειναι η δεύτερη φορά που πέφτει στα νύχια της Ασφάλειας Εξαρχείων.

 

Τον Μάρτιο, οταν και συνελήφθη για 14 αρπαγές και δύο ληστείες, καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλάκιση, όμως στις αρχές Δεκεμβρίου αποφυλακίστηκε και ξανακύλησε στην παρανομία. Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε πως μετά απο κάθε «μπάζα» έσπρωχνε τη λεία του στη μαύρη αγορά της Ομόνοιας κερδίζοντας απο 500 έως 1000 ευρώ.

Η σύλληψη του έγινε την περασμένη Κυριακή στις 15:30, στην οδό Δηληγιώργη, στο κέντρο της Αθήνας, καθώς, όπως διαπίστωσαν τα «λαγωνικά» της Ασφάλειας Εξαρχείων, μισή ωρα πριν ειχε αρπαξει ενα κινητο τηλέφωνο σε στάση λεωφορείου στην Ακαδημίας ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλες τέσσερις αρπαγές.

Ανάμεσα στις αρπαγές που ταυτοποιήθηκαν ήταν και αυτή σε βάρος της 38χρονης δικηγόρου, στις 3 Ιανουαρίου. Η γυναίκα, βρισκόταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα όταν ο ληστής με το μηχανάκι την πλησίασε και επιχείρησε να της αρπάξει το τηλέφωνο απο τα χερια. Η δικηγόρος αντιστάθηκε, αυτός την έριξε στο οδόστρωμα και άρχισε να τη σέρνει με αποτέλεσμα η 38χρονη να τραυματιστεί σοβαρά στα πλευρά. Μαζί του, συνελήφθη και η 29χρονη σύντροφος του, την οποια κουβαλούσε μαζί στις ληστείες. Ο 41χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή ενω η σύντροφος του αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

«Εγκληματογόνος παράγοντας παναθηναϊκής εμβέλειας με βδελυκτή ποινική δράση»

Για τους αστυνομικούς, ο συγκριμένος ληστής ειναι ενα αμετανόητο, αντικοινωνικο στοχείο. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην δικογραφία, αναφορικά με το ποινικό του παρελθόν: «Το ποινικό του παρελθόν βρίθει εγκληματικών παραβάσεων και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι αυτός τυγχάνει άεργος, μετά βεβαιότητας συμπεραίνεται ότι απασχολείται με αποκλειστικό σκοπό να αποκομίσει οικονομικού οφέλους και έσοδα βιοπορισμού. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος είναι εγκληματογόνος παράγοντας παναθηναϊκής εμβέλειας, όπως προκύπτει από το ατομικό δελτίο εγκληματικότητας του. Κρίθηκε προφυλακιστέος, εξελθών της φυλακής, του επιβλήθηκε περιοριστικός όρος εμφάνισης στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα και λαμβάνοντας υπόψιν ότι συνεχίζει αμείωτη την απεχθή εγκληματική του δραστηριότητα, τούτο κραυγαλέα μάρτυρα την παντελή περιφρόνηση του προς την έννομη τάξη και της ανακριτικές διατάξεις αλλά και την ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα των περιοριστικών όρων που του έχουν υποβληθεί να ανακόψουν ως μέτρα δικονομικού καταναγκασμού, την βδελυκτή ποινική του δράση, την οποία μετά βεβαιότητας θα συνεχίσει προς την ίδια κατεύθυνση».

Πηγή: protothema.gr

Shares