Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Δύο Χριστιανοί δηλητηριάστηκαν μέχρι θανάτου στον μουσουλμανικό “παράδεισο” του Πακιστάν

Τραγικές καταστάσεις ζει η Χριστιανική κοινότητα στο Πακιστάν, την αδελφή χώρα της Τουρκίας που ετοιμάζεται, αν δεν το έχει πράξει ήδη ύπουλα και υπόγεια, να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος της κατεχόμενης από τον βάρβαρο “Αττίλα” βόρειας Κύπρου.

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, οι δύο άνδρες θανατώθηκαν με δηλητήριο μετά από θρησκευτικές συγκρούσεις με μέλη του μουσουλμανικού πληθυσμού της χώρας. Οι δολοφονίες, και οι δύο σήμερα υπό έρευνα, δημιουργούν νέες ανησυχίες στη Χριστιανική κοινότητα του Πακιστάν.

Στις 6 Μαρτίου, ο Σαμουέλ Μασίχ, κάτοικος του χωριού 190/9AL στην επαρχία Σαχιουάλ, δηλητηριάστηκε από μουσουλμάνους συναδέλφους του, μετά από θρησκευτική συζήτηση σχετικά με το θέμα της χριστιανικής νηστείας. Σύμφωνα με την αρχική  αναφορά συμβάντος, (First Incident Report – FIR), αριθ. 451/21, εγγεγραμμένης στο αστυνομικό τμήμα της Γκάλα Μάντι, ο Μασίχ έχασε τη ζωή του από δηλητηρίαση. Αρχικά, η αστυνομία δεν ήταν πρόθυμη να καταχωρίσει FIR σχετικά με τη δολοφονία του. Ωστόσο, αφού η οικογένεια του εκλιπόντος διαμαρτυρήθηκε διαδηλώνοντας στους δρόμους, η αστυνομία κατέγραψε το FIR και άρχισε να ερευνά τη δολοφονία.

125 Christian houses burnt over blasphemy - Pakistan - DAWN.COM

Στιγμιότυπο από την πυρπόληση 125 σπιτών Χριστιανών από φανατικούς μουσουλμάνους στη περιοχή Μπαντάμι Μπαγκ της Λαχόρης – Κατηγορήθηκαν για βλασφημία 

Στις 23 Μαΐου, ο Αρίφ Μασίχ, ένας 32χρονος κάτοικος του χωριού 370/GB κοντά στην πόλη Γκότζρα, δηλητηριάστηκε από τους Μωάμεθ Ταρίκ και Μωάμεθ Ματζίντ. Σύμφωνα με το FIR αριθ. 521/21, οι δύο μουσουλμάνοι προχώρησαν σε απαγωγή του Μασίχ από το δρόμο και τον μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία. Εκεί, οι άνδρες τον βασάνισαν και τον ανάγκασαν να καταπιεί μια ουσία που τον άφησε αναίσθητο.

Ο 32χρονος πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο. Δημοσιεύματα ισχυρίστηκαν ότι ο Μασίχ έγινε στόχος επειδή αρνήθηκε να αποσύρει από τη δικαιοσύνη υπόθεση παρενόχλησης στην οποία εμπλέκονταν οι δύο μουσουλμάνοι. Στις 18 Μαΐου, λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία, ο Ταρίκ και ο Ματζίντ φέρονται να ταπείνωσαν και να κακοποίησαν την αδερφή του Μασίχ, Ρέχανα, ενώ η τελευταία βρισκόταν στα καταστήματα για την αγορά τροφίμων.

Πηγή: Persecution.org – International Christian Concern, (ICC)

Tου ειδικού συνεργάτη

Shares