Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Θάνατοι πλήρως εμβολιασμένων – Οι αρχές προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα

Όταν τον Απρίλιο η Κάρεν Λετουρνό είδε την μητέρα της για πρώτη φορά μετά από έναν και πλέον χρόνο, δεν περίμενε ότι αυτή θα ήταν και η τελευταία.

Τρεις εβδομάδες νωρίτερα, η μητέρα της Λετουρνό, Πατρίσια Κάρον οβ Λιούιστον είχε εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Τζόνσον & Τζόνσον. Την ημέρα που συναντήθηκαν, η Κάρον παρουσίαζε συμπτώματα κρυολογήματος όπως νόμιζε η ίδια. Όταν όμως η Λετουρνό, η οποία ζει στην πόλη Γουέιλς της Πολιτείας Μέιν, μερικώς εμβολιασμένη διαπίστωσε ότι παρουσίαζε και αυτή συμπτώματα της ασθένειας Covid-19 μερικές ημέρες αργότερα από τον εμβολιασμό της, ζήτησε από τη μητέρα της να κάνει τεστ.

Η Κάρον έκανε rapid test. To τεστ βγήκε θετικό. Η γυναίκα κατέληξε στο νοσοκομείο όπου μετά από μερικές εβδομάδες άφηνε την τελευταία της πνοή, νικημένη από τις επιπλοκές της ασθένειας, σύμφωνα με τα όσα είπε η κόρη της. Η Κάρον έγινε έτσι μία από τους οκτώ κατοίκους της Πολιτείας Μέιν, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους παρά το γεγονός ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Η Πατρίσια Κάρον οβ Λιούιστον

Ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόβλεψης Ασθενειών, (CDC) της Πολιτείας, Νιράβ Σαχ, τόνισε την περασμένη εβδομάδα ότι παρόμοιες “εκ διαφυγής λοιμώξεις”, όπως  αποκαλούνται, είναι σπάνιες. Οι αρχές του Μέιν έχουν πιστοποιήσει 426 περιπτώσεις του κορωνοϊού σε ανθρώπους που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και ισοδυναμούν με σχεδόν έναν για κάθε 1.600 εμβολιασμένους στην Πολιτεία. Σε σύγκριση με τα παραπάνω μεγέθη, περισσότεροι από 15.000 κάτοικοι, ή ένα ανά 88 άτομα έχουν βγει θετικά στον ιό, τους δύο προηγούμενους μήνες.

Αξιωματούχοι στον τομέα υγείας υποστηρίζουν με έμφαση ότι οι εμβολιασμοί παραμένουν ακόμα ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμηθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και να προληφθεί η σοβαρή ασθένεια. Παραμένουν δε αισιόδοξοι ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα του Μέιν θα συνεχίζει μειώνει τη μετάδοση, συμπεριλαμβάνοντας και τις “εκ διαφυγής λοιμώξεις”.

Dr. Nirav Shah of the Maine CDC Has a FB Fan Page

O Nιράβ Σαχ

Η Κάρον είχε υποβληθεί προηγουμένως σε πνευμονολογικές εξετάσεις επειδή της κοβόταν η ανάσα ενώ ελάμβανε ανοσοκατασταλτικά φάρμακα σαν θεραπεία για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, πρόσθεσε η κόρη της. Η ίδια αναρωτιέται αν όλα τα παραπάνω προκάλεσαν την αναποτελεσματικότητα του εμβολίου. Παράλληλα, εμφανίζεται απογοητευμένη από τον διάλογο σχετικά με τέτοιες περιπτώσεις, επισημαίνοντας ότι οι ειδικοί αποφεύγουν συνήθως να μιλήσουν για τους ενδεχόμενους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν οι ηλικιωμένοι και εκείνοι που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Πηγή: Bangor Daily News

Tου ειδικού συνεργάτη

Shares