Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

39χρονη έπινε και είχε αφήσει το 40 ημερών βρέφος της να κλαίει, βρώμικο και πεινασμένο…

Το μωράκι έκλαιγε σπαρακτικά και ήταν δίπλα στην ανοιχτή μπαλκονόπορτα με κρύο και βροχή, όταν μπήκαν στο διαμέρισμά της οι αστυνομικοί


Συγκλονισμό προκάλεσαν στην αίθουσα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας τα γεγονότα της απίστευτης υπόθεσης εγκατάλειψης και κακομεταχείρισης βρέφους, με κατηγορούμενη την 39χρονη μητέρα του, από τη Ρωσία.

Η 39χρονη κρίθηκε ένοχη, μετά από ακροαματική διαδικασία, σε κατηγορίες έκθεσης και κακομεταχείρισης παιδιού.

Οι μαρτυρίες των αστυνομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση στο δικαστήριο προκάλεσαν αποτροπιασμό. Τα ξημερώματα της 15ης Δεκεμβρίου 2018 μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Αραδίππου μετέβησαν στο διαμέρισμα της κατηγορουμένης, από το οποίο, σύμφωνα με παράπονα γειτόνων, ακουγόταν για τρεις ώρες κλάμα μωρού. Οι αστυνομικοί κτυπούσαν το κουδούνι της πόρτας για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι η 39χρονη να «συγκινηθεί» και ν’ ανοίξει.

Η κατηγορούμενη μύριζε έντονα αλκοόλ, παρουσίαζε εμφανή συμπτώματα μέθης και με δυσκολία στεκόταν στα πόδια της. Οι αστυνομικοί εισήλθαν στο διαμέρισμα και εντόπισαν το 40 ημερών βρέφος μέσα σε καροτσάκι, μελανιασμένο από το σπαρακτικό κλάμα.

Το καροτσάκι, από το οποίο αναδινόταν έντονη δυσοσμία, βρισκόταν κοντά στην ανοικτή μπαλκονόπορτα, με το βρέφος να είναι εκτεθειμένο στο κρύο και τη βροχή.

Σε διάφορα μέρη του διαμερίσματος υπήρχαν άδεια τενεκεδάκια μπίρας, αποτσίγαρα και σκουπίδια. Δεν υπήρχε θέρμανση κι επικρατούσε παγωνιά. Το μωρό ήταν γεμάτο ακαθαρσίες. Οι αστυνομικοί άλλαξαν τα ρούχα του, το τάισαν και τότε αυτό ηρέμησε και αποκοιμήθηκε.

Η 39χρονη συμπεριφερόταν σαν να μην αντιλαμβανόταν τι γινόταν γύρω της.

Ειδοποιήθηκε λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας, που μετέφερε το ταλαιπωρημένο βρέφος στο Νοσοκομείο Λάρνακας για νοσηλεία.

Η ποινή στην 39χρονη θα επιβληθεί στις 8 Μαΐου.

 

πρωτο θεμα

Shares