Δευτέρα , 30 Νοεμβρίου 2020

3 γενιές Αρμενίων υπερασπίζονται το Ναγκόρνο Καραμπάχ – Στα όπλα οι εθελοντές

3 γενιές Αρμενίων υπερασπίζονται το Ναγκόρνο Καραμπάχ - Στα όπλα οι εθελοντές

Ο Αρμένιος Πρωθυπουργός δεν διαβλέπει διπλωματική λύση στη σύγκρουση του Ναγκόρνο Καραμπάχ και κάλεσε, την περασμένη εβδομάδα, εθελοντές στο μέτωπο.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας δήλωσε την Τετάρτη ότι καμιά «διπλωματική λύση» δεν είναι βιώσιμη στη σύγκρουση με το Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, καλώντας τους συμπατριώτες του να παρουσιαστούν ως εθελοντές στο μέτωπο.

«Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι το θέμα του Καραμπάχ, αυτή τη στιγμή και για πολύ καιρό ακόμη, δεν μπορεί να έχει διπλωματική λύση», δήλωσε ο Νικόλ Πασινιάν σε βίντεο που ανάρτησε στο Facebook.

Ζήτησε κατά συνέπεια από όλους «τους επικεφαλής των πόλεων, των περιφερειών, των χωριών, των πολιτικών κομμάτων, των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, των επιχειρηματικών κύκλων, να οργανώσουν μονάδες εθελοντών» για να πολεμήσουν στο πλευρό των Αρμένιων αυτονομιστών του Ναγκόρνο Καραμπάχ κατά του το Αζερμπαϊτζάν.

Η ανταπόκριση ήταν άμεση. Χιλιάδες άνδρες και γυναίκες βρέθηκαν με όπλα στα χέρια έτοιμοι να πεθάνουν για την πατρίδα.

3 γενιές Αρμενίων υπερασπίζονται το Ναγκόρνο Καραμπάχ - Στα όπλα οι εθελοντές 3 γενιές Αρμενίων υπερασπίζονται το Ναγκόρνο Καραμπάχ - Στα όπλα οι εθελοντές 3 γενιές Αρμενίων υπερασπίζονται το Ναγκόρνο Καραμπάχ - Στα όπλα οι εθελοντές

Κατά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αζερικές δυνάμεις κατέλαβαν εδάφη που διέφευγαν από τον έλεγχο του Μπακού από τη δεκαετία του 1990 έπειτα από σχεδόν τέσσερις εβδομάδες μαχών στις οποίες εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν.

3 γενιές Αρμενίων υπερασπίζονται το Ναγκόρνο Καραμπάχ - Στα όπλα οι εθελοντές

Σύμφωνα με τον Πασινιάν, η κατάσταση στο μέτωπο είναι «αρκετά σοβαρή» για τους αυτονομιστές.

«Υπάρχει η νίκη ή η ήττα, τίποτε άλλο. Για να κερδίσουμε, οφείλουμε όλοι να σχηματίσουμε μονάδες εθελοντών», δήλωσε εκτιμώντας ότι το Αζερμπαϊτζάν αρχίζει να ρίχνει τις «τελευταίες του δυνάμεις» στη μάχη.

3 γενιές Αρμενίων υπερασπίζονται το Ναγκόρνο Καραμπάχ - Στα όπλα οι εθελοντές

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares