Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

2η λίστα παρακολουθήσεων: Οι πρώτοι που παρακολουθούσαν ήταν οι δικοί τους – Πολιτικοί, διαφημιστές, δημοσιογράφοι κ.λ.π – Γεραπετρίτης και ΣΙΑ

38 ονόματα: Από τον υπουργό Επικρατείας μέχρι τον Βαρβιτσιώτη, και τον Ολύμπιο που διαχειρίζονταν το κρατικό χρήμα

Πιστοί στις αρχές του αιμοσταγούς Λαυρέντη Μπέρια αρχηγού της σοβιετικής NKVD, ότι οι πρώτοι που παρακολουθούσε  η κυβέρνηση με το λογισμικό Predator ήταν τα δικά της στελέχη, διαφημιστές και δημοσιογράφοι, αποδεικνύεται από την δεύτερη λίστα Βαξεβάνη.

Το δεύτερο μέρος της λίστας των παρακολουθήσεων που περιλαμβάνει 38 ονόματα, επιβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία κανονική μαφία, η οποία όπως όλες οι μαφίες, τους πρώτους που παρακολουθούσε ήταν οι δικοί της.

Πρόκειται για μια λίστα που περιλαμβάνει παρακολουθήσεις σε υπουργούς της κυβέρνησης και τους συνεργάτες τους, διαφημιστές που μοιράζουν το κρατικό χρήμα για λογαριασμό της κυβέρνησης και με εξαίρεση τον Στέφανο Χίο, φιλοκυβερνητικούς δημοσιογράφους κ.λ..

Περίοπτη θέση στην λίστα αυτή κατέχει ο υπουργός Επικρατείας Γ.Γεραπετρίτης.

Από την λίστα δεν λείπει και ο έτερος υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, και ο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Σε ότι αφορά τον Τάκη Θεωδορικάκο δημιουργείται το ερώτημα:

Στη λίστα περιλαμβάνονται και ανώτατα στελέχη της ΕΥΠ όπως και… φίλη της Μαρέβας Μητσοτάκη!

Στην νέα λίστα παρακολουθήσεων καταγράφεται πρόσωπο που σχετίζεται άμεσα με τα εξοπλιστικά προγράμματα αλλά και ένας… Μητροπολίτης με ισχυρούς δεσμούς με το Πατριαρχείο!

Μάλιστα όπως ισχυρίζεται ο κοριός άκουγε  έμμεσα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αναφέρεται μάλιστα πως οι παρακολουθήσεις επικεντρώθηκαν και στα προσωπικά θέματα τωνπαρακολουθούμενων τα οποία απ ό,τι φαίνεται, χρησιμοποιούνταν ή θα χρησιμοποιούνταν για προσωπικούς εκβιασμούς και χειραγώγηση.

Ενδεικτικά αναφέρουμε για την περίπτωση του Γιάννη Ολύμπιου συνιδρυτή, μαζί με τον επίσης υπό παρακολούθηση Θωμά Βαρβιτσιώτη, της V+O, είναι ο άνθρωπος που διαχειρίζονταν μεγάλα ποσά των κονδυλίων της χώρας για διαφημιστικούς λόγους.

Ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης βεβαίως είναι ο αδελφός του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του Αναπληρωτή ΥΠΕΞ, ο οποίος επίσης παρακολουθούνταν!

Η Ελίνα Κυπραίου, ειδική συνεργάτιδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η κόρη της Σάκης Κυπραίου της εμβληματικής γραμματέως του αείμνηστου πατρός Μητσοτάκη.

Υπό παρακολούθηση από το σύστημα Predator βρισκόταν, εκτός από τον υποδιοικητή της ΕΥΠ Βασίλη Γκρίζη, και ο υπεύθυνος ασφαλείας της Υπηρεσίας, Τάσος Παπαγεωργίου.

Το όνομά του σύμφωνα με τον Κ.Βαξεβάνη βρίσκεται στη δεύτερη μεγάλη λίστα παρακολουθήσεων ωστόσο το συγκεκριμένο όνομα δεν είχε ταυτοποιηθεί μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής, όταν η εφημερίδα Documento πήγε στο τυπογραφείο.

 

του pronews.gr
Shares