Παρασκευή , 20 Μαΐου 2022
Τελευταία Νέα

290 παιδιά μεταξύ σχεδόν 10.000 ατόμων που δικάστηκαν το 2020 για “προσβολή του προέδρου” στην Τουρκία (βίντεο)

Συμβαίνουν στη χώρα του κατά φαντασίαν Σουλτάνου Ερντογάν…Στην Τουρκία που “χαϊδεύουν” oι κατά τα άλλα “σκιζόμενες” για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες. Και γεννιέται το ερώτημα γιατί κάνουν “τα στραβά μάτια” απέναντι σε έναν στυγνό δικτάτορα που ξεπερνά σε δολιότητα και σκληρότητα ακόμα και τον Σαντάμ Χουσεΐν; Στην περίπτωση Ερντογάν δεν έχει συμμαχίες τύπου “Καταιγίδα της Ερήμου”, μόνο λόγια, λόγια, λόγια και υποσχέσεις για “σκληρές” κυρώσεις.

Περίπου 290 παιδιά ήταν μεταξύ των σχεδών 10.000 Τούρκων πολιτών που δικάστηκαν με την κατηγορία για προσβολή του προέδρου το 2020, ανέφερε η ιστοσελίδα Bianet English επικαλούμενη δεδομένα πολιτικού της αντιπολίτευσης.

Εδώ το πλήρες άρθρο της Bianet:

https://bianet.org/english/freedom-of-expression/247507-insulting-erdogan-nearly-10-000-people-stood-trial-in-a-year-including-290-children

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τον βουλευτή του κύριου αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, (CHP), Σεζγγκίν Τανρίκουλου, μόνο πέρυσι κατατέθηκαν αγωγές εναντίον 9.773 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων 290 παιδιών. Ογδόντα τέσσερα από αυτά τα παιδιά ήταν μεταξύ 12 και 15 ετών, ενώ τα υπόλοιπα ήταν μεταξύ 15 και 18 ετών, αποκάλυψε στο κανάλι του στο Youtube, ο βουλευτής. 

“Ο Πρόεδρος [Ερντογάν] άσκησε κατηγορίες εναντίον 290 παιδιών. Τα έφερε στο δικαστήριο. Θα λάβει αποζημίωση από αυτά, θα τα καταδικάσει και στη συνέχεια θα είναι ευτυχισμένος”, δήλωσε ο Τανρίκουλου. “Γνωρίζει αυτά τα πράγματα; Τα κάνει ο ίδιος ή τα κάνουν οι δικηγόροι του;” αναρωτιέται ο ίδιος. 

Μεταξύ των ατόμων που δικάστηκαν για προσβολή του Ερντογάν, καταδικάστηκαν 3.655 και 3.736 έλαβαν αναβολή, εξήγησε ο βουλευτής. Πρόσθεσε δε ότι μόνο το 14 τοις εκετό εκείνων που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της προσβολής του προέδρου αθωώθηκαν σε δίκες σε σύγκριση με το 60 έως 70 τοις εκατό για άλλα εγκλήματα.

WION - The 'consequences' of insulting Erdogan | Facebook

Παρουσιάση του θέματος από τα ΜΜΕ στην Ινδία

Οι νομικές υποθέσεις για κατηγορίες προσβολής του Ερντογάν έχουν αυξηθεί κατά 9.000% τα τελευταία εννέα χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Ποινικών Αρχείων και Στατιστικών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Η προσβολή του προέδρου είναι έγκλημα σύμφωνα με το άρθρο 299 του τουρκικού ποινικού κώδικα (TCK) και τιμωρείται με μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Πηγή: ahvalnews

Tου ειδικού συνεργάτη

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares