Δευτέρα , 25 Σεπτεμβρίου 2023

27 νεκροί από πλημμύρες – Ρεκόρ βροχής σήμερα στο Νέο Δελχί

Το Μετεωρολογικό Τμήμα της Ινδίας είπε ότι το Νέο Δελχί δέχθηκε 153 χιλιοστά (6 ίντσες) βροχής την Κυριακή, καθιστώντας την πιο υγρή ημέρα του Ιουλίου από το 1982.


Ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις στο Νέο Δελχί.

Οι βροχές προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 22 άνθρωποι .

Οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.

Αντιμέτωπο με την κλιματική αλλαγή είναι το Νέο Δελχί καθώς βρίσκεται αντιμέτωπο με την πιο βροχερή ημέρα του Ιούλη εδώ και 40 χρόνια, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν θανατηφόρες πλημμύρες στη βόρεια Ινδία το Σαββατοκύριακο. Οι βροχές προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 22 άνθρωποι, ως επί το πλείστον στη βόρεια πολιτεία Χιματσάλ Πραντές, ανέφερε το CNN.

Το Μετεωρολογικό Τμήμα της Ινδίας είπε ότι το Νέο Δελχί δέχθηκε 153 χιλιοστά (6 ίντσες) βροχής την Κυριακή, καθιστώντας την πιο υγρή ημέρα του Ιουλίου από το 1982.

Την Κυριακή, το υπουργείο εξέδωσε κόκκινο συναγερμό για τις βόρειες πολιτείες Χιματσάλ Πραντές, Ουταραχάντ, Παντζάμπ και Χαριάνα. Προειδοποιήσεις για κατολισθήσεις εκδόθηκαν επίσης για το Ουταραχάντ και το Χιματσάλ Πραντές.

Ο επικεφαλής υπουργός του Χιματσάλ Πραντές Σουχβίντερ Σινγκ Σούχου ζήτησε από τους κατοίκους τη Δευτέρα να μείνουν σπίτι τους για τις επόμενες 24 ώρες.

«Καλώ όλους να παραμείνουν ασφαλείς και να μείνουν μέσα στα σπίτια τους», είπε ο Σούχου στο CNN-News18. «Τα σχολεία και τα κολέγια έχουν επίσης κλείσει καθώς δεν υπάρχει τρόπος να πάνε».

Νωρίς τη Δευτέρα, 27 άνθρωποι διασώθηκαν από ένα πλημμυρισμένο ξενοδοχείο στην περιοχή Kullu κοντά στον ποταμό Beas που υπερχείλισε.

Από σήμερα Δευτέρα και για τις επόμενες πέντε ημέρες, προβλέπονται «μεμονωμένες έντονες έως πολύ έντονες βροχοπτώσεις» για τις βόρειες περιοχές του Παντζάμπ, της Χαριάνα, του Τσαντιγκάρ, του Δελχί, του Ρατζαστάν και του Ουτάρ Πραντές, ανακοίνωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας την Κυριακή.

Η Ινδία βρίσκεται στη μέση της εποχής των μουσώνων, η οποία μπορεί να διαρκέσει από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο.

Τον περασμένο μήνα, σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι στη βορειοανατολική Ινδία επλήγησαν από σοβαρές πλημμύρες μετά τη βροχή που έπληξε την περιοχή και ο κυκλώνας Biparjoy, μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια και βυθίζοντας ολόκληρα χωριά.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares