Τρίτη , 28 Μαρτίου 2023

25 χρόνια φυλακή στην 44χρονη που έκαψε την πολυκατοικία που έμενε και σκότωσε 10 ανθρώπους

Μια γυναίκα που κατοικούσε στον 8ο όροφο του κτιρίου και σώθηκε χάρη στην παρέμβαση των πυροσβεστών

Σε κάθειρξη 25 ετών καταδικάστηκε σήμερα στη Γαλλία μια γυναίκα 44 ετών, η οποία έβαλε φωτιά στο κτίριο όπου διέμενε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δέκα άνθρωποι, τον Φεβρουάριο του 2019.

Η Εσιά Μπουλαρές κρίθηκε ένοχη από το Εφετείο του Παρισιού για «καταστροφή ξένης περιουσίας, μέσω πυρκαγιάς που προκάλεσε τον θάνατο». Με βάση το κατηγορητήριο, η 44χρονη θα μπορούσε να καταδικαστεί σε ισόβια.

Η γυναίκα, που ήταν εθισμένη στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά και αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, παραδέχτηκε ότι έβαλε φωτιά στον δεύτερο όροφο του κτιρίου όπου διέμενε, στο 16ο Διαμέρισμα του Παρισιού, τη νύχτα της 4ης προς την 5η Φεβρουαρίου 2019, με αφορμή έναν καυγά με γείτονά της.

Πυκνοί καπνοί και φλόγες τύλιξαν μέσα σε εννέα λεπτά το οκταώροφο, παλαιό κτίριο, όπου η πρόσβαση ήταν δύσκολη, παγιδεύοντας πολλούς από τους ενοίκους μέσα στα διαμερίσματά τους.

Η Εσιά Μπουλαρές θα έχει δικαίωμα να ζητήσει την αναστολή της ποινής της αφού εκτίσει τα δύο τρίτα, δηλαδή 16 χρόνια και οκτώ μήνες. Θα πρέπει επίσης να παρακολουθείται από τις κοινωνικές υπηρεσίες και να λαμβάνει θεραπεία επί 15 χρόνια. Έχει περιθώριο δέκα ημερών για να εφεσιβάλει την ποινή.

«Είναι μια πολύ βαριά ποινή που δεν αφήνει καμία ελπίδα στην πελάτισσά μας», σχολίασε ο δικηγόρος της, Σεμπαστιάν Σκαπιρά.

Μια γυναίκα που κατοικούσε στον 8ο όροφο του κτιρίου και σώθηκε χάρη στην παρέμβαση των πυροσβεστών, χαιρέτισε τη «βαριά ποινή», θεωρώντας ότι είναι «ιδιαίτερα σημαντική» η θεραπεία στην οποία θα υποβληθεί η Μπουλαρές «για να είμαστε όλοι ασφαλείς».

Νωρίτερα, πριν από την ανακοίνωση της ποινής, η Μπουλαρές δήλωσε: «Θέλω απλώς να ζητήσω συγγνώμη από όλους», προτού να ξεσπάσει σε λυγμούς.

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares