Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

23χρονη σε κώμα εδώ και επτά μήνες γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι

vrefos

Το μαντήλι της 23χρονης φέρεται να πιάστηκε στον πίσω τροχό της μοτοσικλέτας που οδηγούσε ο σύντροφός της, με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι


Μια γυναίκα που βρισκόταν σε κώμα εδώ και επτά μήνες έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Η 23χρονη Shafiya, από την Ινδία, τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από μια μηχανή χωρίς κράνος, ενώ ήταν 40 ημερών έγκυος.

Το μαντήλι της φέρεται να πιάστηκε στον πίσω τροχό της μοτοσικλέτας που οδηγούσε ο σύντροφός της, με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι, τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με τον Independent, η Shafiya έχει υποβληθεί από τότε σε πέντε νευρολογικές επεμβάσεις. Πέρασε λίγο χρόνο σε αναπνευστική υποστήριξη και χρειάστηκε να της αφαιρέσουν ένα τμήμα του κρανίου για να αποσυμπιέσουν την πίεση στον εγκέφαλό της.

Οι γιατροί βρέθηκαν σε δίλημμα για το αν θα διακόψουν την εγκυμοσύνη της λόγω της κατάστασής της. Αφού ένας υπέρηχος έδειξε ότι η εγκυμοσύνη ήταν φυσιολογική, τελικά συνέστησαν στην οικογένειά της να μην την διακόψουν.

Παρά το γεγονός ότι είχε μόλις 10 έως 15% πιθανότητες βγει από το κώμα, η 23χρονη κατάφερε να γεννήσει ένα υγιές κοριτσάκι στις 22 Οκτωβρίου.

Τώρα έχοντας αποσωληνωθεί, κινεί περιστασιακά το κεφάλι και τα πόδια της – αφήνοντας την ελπίδα ότι μπορεί μια μέρα να συναντήσει την κόρη της.

Ο χειρουργός Δρ Deepak Gupta χαρακτήρισε την περίπτωση «εξαιρετικά ασυνήθιστη», προσθέτοντας: «Δεν έχω συναντήσει καμία τέτοια περίπτωση στην 22χρονη καριέρα μου». «Αυτή τη στιγμή είναι σε σταθερή κατάσταση και δεν βρίσκεται σε αναπνευστική υποστήριξη» πρόσθεσε ο γιατρός.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares