Τετάρτη , 21 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

O Αυστραλός υπουργός ζητά την αναγνώριση των Γενοκτονιών Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων….

O Αυστραλός υπουργός ζητά την αναγνώριση των Γενοκτονιών Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων....

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία προχώρησε ο Αυστραλός Υπουργός Μάικλ Σούκαρ για τις Γενοκτονίες που υπέστησαν άμαχοι πληθυσμοί

Ο Μάικλ Σούκαρ, με καταγωγή από τον Λίβανο, είναι ομοσπονδιακός υπουργός Στέγασης και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. «Καμία οικονομική συνέπεια και καμία διπλωματία δεν θα πρέπει να μας αποτρέψουν από το να κάνουμε το σωστό ως Αυστραλοί, να πούμε τις πράξεις γενοκτονίας με το όνομά τους» είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο του 2018 στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την 70ή επέτειο από την υπογραφή της Σύμβασης του ΟΗΕ για την Πρόληψη και Καταστολή της Γενοκτονίας.

«Είναι μία ακόμα απόδειξη ότι η πολιτική άρνησης της Τουρκίας δεν είναι ευπρόσδεκτη στην εξωτερική πολιτική της χώρας μας», σχολίασε ο Χαΐγκ Καϊσεριάν, εκτελεστικός διευθυντής της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Αυστραλίας, αναφερόμενος στην υπογραφή του μνημονίου κατανόησης από τον Μάικλ Σούκαρ.

Από τότε που ξεκίνησε η δράση «Ενωμένη Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης» πάνω από 100 ομοσπονδιακοί βουλευτές, διπλωμάτες, αξιωματούχοι, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών έχουν βάλει την υπογραφή τους ζητώντας από την Αυστραλία η αναγνώριση της τριάδας των Γενοκτονιών.

TAGS

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares