Κυριακή , 2 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Βίντεο Σοκ – Πεινασμένοι πολίτες κάθονται στην ουρά για να πάρουν ψωμί και γάλα από την “τράπεζα τροφίμων”

Μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι πρόκειται να λάβει νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των πιο ευάλωτων, οικονομικά νοικοκυριών, τα οποία, όμως δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Από την αρχή του χρόνου, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης η ιταλική κυβέρνηση έχει εγκρίνει, συνολικά, μέτρα υπέρ των επιχειρήσεων και των πολιτών, ύψους 52 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην συνεχή αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου. «Πρέπει να δράσουμε σαν την Γαλλία και να διαθέσουμε άλλα 30 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της εκτόξευσης της τιμής της ενέργειας», τόνισε ο Σαλβίνι.

 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «για την επίτευξη του στόχου αυτού χρειάζεται να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας και να συνεδριάσει άμεσα το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ντράγκι». «Χρειάζεται πολιτική ανακωχή. Οι λογαριασμοί του φωτός και του αερίου δεν έχουν ούτε αριστερή, ούτε δεξιά απόχρωση» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο γραμματέας της Λέγκα.

Oι εικόνες δείχνουν το μέγεθος της κρίσης στη γειτονική Ιταλία

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares