Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ερωτήματα από τις νέες ρυθμίσεις για delivery από σούπερ μάρκετ

Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης. Απαιτούνται, όμως, περαιτέρω εξηγήσεις για την έμμεση παράταση ωραρίου σε σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ και τι θα σημάνει αυτό για τους εργαζόμενους.

Νέες οδηγίες για τη λειτουργία των καταστημάτων εν μέσω lockdown έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Οι κανόνες λειτουργίας θα τεθούν σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα το υπουργείο ανακοίνωσε ότι

-Τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. super market, mini market, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων θα λειτουργούν έως τις 20:30.

-Ειδικά για τις υπεραγορές τροφίμων (super market) και τα mini market διευκρινίζεται ότι μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες delivery και μετά τις 20:30 και έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

-Τα περίπτερα μπορούν να λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο.

-Σημειώνεται ότι την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 αναστέλλεται η λειτουργία κάθε εμπορικού καταστήματος που λειτουργεί σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013 (Α’ 173).

Τα βασικό ερώτημα που γεννάται όμως και απαιτούνται περαιτέρω διευκρινίσεις από την κυβέρνηση είναι ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοστεί αυτή η έμμεση παράταση ωραρίου για τα σούπερ μάρκετ και τα μίνι μάρκετ που θα κάνουν delivery μέχρι τη 1 τη νύχτα. Τι σημαίνει αυτή η αλλαγή για τους εργαζόμενους και τα ωράριά τους; Θα υπάρξει πρόβλεψη για προσλήψεις ή θα την πληρώσουν κάποιοι από τους υπαλλήλους;

Shares