Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

10 Leopard ΑΜΕΣΑ στην Ουκρανία

leopard2

Η Πολωνία έχει υποσχεθεί να στείλει στην Ουκρανία συνολικά 14 άρματα μάχης Leopard 2

Η Πολωνία θα στείλει άλλα δέκα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Μάριους Μπλάστσακ.

«Τέσσερα (άρματα μάχης) βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία, άλλα δέκα θα πάνε στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα», τόνισε ο Μπλάστσακ σε συνέντευξη Τύπου. Η Πολωνία έχει υποσχεθεί να στείλει στην Ουκρανία συνολικά 14 άρματα μάχης Leopard 2.

Ο Μπλάστσακ βρίσκεται καθ’ οδόν για μια συνάντηση των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Στοκχόλμη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα με θέμα συζήτησης την ασφάλεια της Ευρώπης και την υποστήριξη της Ουκρανίας.

«Είναι προγραμματισμένο να έχουμε συνομιλίες με τον Μπόρις Πιστόριους, τον Γερμανό υπουργό Άμυνας. Το βασικό θέμα για το οποίο θα μιλήσουμε είναι η χαμηλή διαθεσιμότητα ανταλλακτικών για τα άρματα μάχης Leopard», είπε ο Μπλάζτσακ.

Αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί πρωτίστως από τη γερμανική βιομηχανία όπλων και η Πολωνία είναι επίσης έτοιμη να παραγάγει τέτοια εξαρτήματα, πρόσθεσε.

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε έναν κόμβο στην Πολωνία, ο οποίος θα ασχολείται με την επισκευή των αρμάτων μάχης Leopard που παραδίδονται στην Ουκρανία», συμπλήρωσε ο Πολωνός υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Shares