Κυριακή , 20 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ -ΣΟΚ! Δείτε τα «ρουσφέτια» της ΝΔ που ζήτησε μετατάξεις – Τι μέλλει γενέσθαι με Γ. Τραγάκη και Αν. Δημοσχάκη…

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ -ΣΟΚ! Δείτε τα «ρουσφέτια» της ΝΔ που ζήτησε μετατάξεις - Τι μέλλει γενέσθαι με Γ. Τραγάκη και Αν. Δημοσχάκη...

Στο φως της δημοσιότητας όλα τα στοιχεία για τις μετατάξεις των μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων έφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός  εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Μίλησε αναλυτικά για το θέμα που καίει τον τελευταίο καιρό πολλά πολιτικά πρόσωπα.

Ο  κ. Τζανακόπουλος τόνισε, ακόμη, πως η διαδικασία των μετατάξεων ξεκίνησε μετά από πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και νυν βουλευτή Γιάννη Τραγάκη.

«Η διαδικασία ήταν βασισμένη στο νόμο περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και έγινε ομόφωνα δεκτή από όλα τα κόμματα στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε στη δημοσιότητα πόσοι και από ποια κόμματα αξιοποίησαν τη διαδικασία των μετατάξεων:

Τρεις αποσπασμένοι στο γραφείο του προέδρου της Βουλής
Έξι αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροέδρων της Βουλής, του ΣΥΡΙΖΑ
Τέσσερις αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροέδρων της ΝΔ
Τέσσερις αποσπασμένοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ
Τρεις αποσπασμένοι στο γραφείο του αντιπροέδρου του ΚΙΝΑΛ
Δύο αποσπασμένοι στο γραφείο του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ
Ένας αποσπασμένος στο γραφείο του αντιπροέδρου της Ένωσης Κεντρώων
Ένας αποσπασμένος στο γραφείο του πρώην πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου
Μία αποσπασμένη στο γραφείο του πρώην προέδρου της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και την αντιπρόεδρο, κ. Χριστοδουλοπούλου: «ο κ. Τσίπρας μόλις ενημερώθηκε για το θέμα, επικοινώνησε άμεσα με τον πρόεδρο της Βουλής και αποφάσισαν από κοινού να σταματήσουν άμεσα τη διαδικασία καθώς και να ανακληθούν άμεσα όσες αποφάσεις ήταν από το νόμο εφικτό να ανακληθούν».

«Επίσης αργά χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία του εξέφρασε την πρόθεση της να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να μην συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός επικρότησε την απόφασή της», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Όπως ανέφερε «αναρωτιόμαστε αν τη στάση αυτή του πρωθυπουργού αλλά και της αντιπροέδρου της Βουλής, η οποία ζήτησε δημόσια συγγνώμη και παραιτήθηκε από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει τόσο ο κύριος Μητσοτάκης όσο και οι εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ για θέματα ηθικής τάξης και διαφάνειας που τους αφορούν και ρίχνουν σκιές στη σχέση πολίτη και πολιτικής. Από τη δική μας πλευρά στα ζητήματα αυτά δεν πρόκειται να συμψηφίσουμε. Ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι και η υποκρισία έχει τα όρια της».

Παράλληλα, ανέφερε τα παραδείγματα των κ.κ. Τραγάκη και Δημοσχάκη, σημειώνοντας πως «ο πρώτος εισηγήθηκε να γίνουν οι μετατάξεις, και έχει τρεις συγγενείς του, μόνιμους υπαλλήλους της Βουλής, ενώ ο δεύτερος έχει το γιο του μόνιμο υπάλληλο σε κοινοβουλευτική υπηρεσία».

Μάλιστα, ο κ. Τζανακόπουλος ζήτησε από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, σε περίπτωση που δεν το κάνουν οι ίδιοι οι βουλευτές του όπως έκανε η κ. Χριστουδουλοπούλου, να αποφασίσει εκείνος να τους αποσύρει.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares