Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Όλοι έκρυψαν αυτή την είδηση για τον Αβραμόπουλο! Διαβάστε την προσεχτικά…

ΝΕΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ – ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΗ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΤΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΤΗΝ “ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ”ΤΗΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗΣ
Του Άρη ΣπίνουΣτις 22/1/2019 στο Α΄ τριμελές εφετείο κακουργημάτων ύστερα από διακοπή που έγινε την Τρίτη το πρωί , έχει προσδιοριστεί να γίνει ξανά μια δίκη ιδιαίτερης σημασίας, που μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι η προανάκριση διήρκησε έξι ολόκληρα χρόνια, ελάχιστα έχει δει το φως της δημοσιότητας,και παρά το γεγονός ότι η δίκη ξεκίνησε στις 1/11/2017. Οι κακουργηματικές διώξεις που ασκήθηκαν αφορούν απιστία περί την υπηρεσία και ηθική αυτουργία σ’ αυτήν. Στο εδώλιο θα καθίσουν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και οι δύο πιο στενοί συνεργάτες του επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Πρόκειται για τον Αριστείδη Καλογερόπουλο και τον δικηγόρο Πολύκαρπο Αδαμίδη. Ο Καλογερόπουλος, υπήρξε, από την πρώτη στιγμή της πολιτικής καριέρας του Αβραμόπουλου, δεξί του χέρι και έχει διατελέσει αξιωματούχος σε κυβερνητικές θέσεις, όλων των υπουργείων όπου ήταν υπουργός ο σημερινός επίτροπος, ενώ ο δικηγόρος Αδαμίδης ήταν και είναι στο έμπιστο και στενό περιβάλλον του πρώην αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ας πάρουμε όμως την υπόθεση από την αρχή. Το 2009, διοικήτρια του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» ήταν η ψυχολόγος Γεωργία Σιδέρη. Μια νεαρή υπάλληλος του υπουργείου Υγείας που δεν παρέμεινε ούτε μία μέρα χωρίς θέση διοικήτριας νοσοκομείου, αφού ορίστηκε επικεφαλής σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία, αξιοποιώντας στο έπακρο την καλή σχέση που είχε με τον πανίσχυρο υπουργό εκείνη την περίοδο Γιάννη Βαληνάκη.

Υπουργός υγείας όλο το ανωτέρω διάστημα ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Γενικός γραμματέας στο υπουργείο ο Καλογερόπουλος. Νομικός σύμβουλος του υπουργού ο Πολύκαρπος Αδαμίδης. Η διοίκηση του νοσοκομείου Φλέμινγκ, η Σιδέρη δηλαδή, ανέθεσε στην τεχνική εταιρεία «Εlement», του εργολάβου Ματθαίου Διδάγγελου, την ανακαίνιση ενός κτηρίου του νοσοκομείου. Όπως προκύπτει από τις εργολαβίες της ΔΕΠΑΝΟΜ, η εταιρεία του Διδάγγελου επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου είχε πάρει πολλά έργα σε διάφορα νοσοκομεία.

Όταν άλλαξε η διοίκηση του νοσοκομείου, με την αλλαγή της κυβέρνησης, διαπιστώθηκε ότι το έργο που είχε αναλάβει ο Διδάγγελος ήταν υπερκοστολογημένο κατά 40%, γεμάτο ατέλειες και επίσης εκτελέστηκε χωρίς να υπάρχουν οι σχετικές αποφάσεις του ΔΣ του νοσοκομείου που το νομιμοποιούσαν. Ο νέος διοικητής, κήρυξε έκπτωτο τον Διδάγγελο και έστειλε την υπόθεση στην εισαγγελία διαφθοράς. Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει στην διάθεση του το edolio5.blogspot.com και οδήγησε στην αμετάκλητη παραπομπή για κακουργήματα τους κατηγορουμένους προέκυψαν τα εξής.

Το 2011 οι ελεγκτές του ΣΕΥΠ, ξεκίνησαν έρευνα για την υπόθεση αυτή διαπιστώνοντας όπως αναφέρουν στην έκθεση τους, που βρίσκεται στην δικογραφία, ότι το επίδικο έργο που ανέλαβε ο Διδάγγελος «έσπασε» σε 24 μικρότερα έργα προκειμένου να μπορούν να δοθούν απευθείας αναθέσεις ενώ το έργο ήταν ενιαίο και θα έπρεπε να γίνει διαγωνισμός. Όπως φάνηκε η Γεωργία Σιδέρη στην υπόθεση αυτή ήταν ο πιο αδύναμος κρίκος. Όταν της ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη, ο τότε υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος την έθεσε σε αργία. Στην απολογία της η Σιδέρη, στην ανακρίτρια Κατσιβέλη, ισχυρίστηκε ότι τον συγκεκριμένο εργολάβο τον επέλεξε ύστερα από αφόρητες πιέσεις που της είχαν ασκήσει οι στενοί συνεργάτες του Αβραμόπουλου, Αριστείδης Καλογερόπουλος και Πολύκαρπος Αδαμίδης. Η Σιδέρη έφυγε από το γραφείο της ανακρίτριας με περιοριστικό όρο την καταβολή χρηματικής εγγύησης προκειμένου να μην προφυλακιστεί. Η κατάθεση της όμως ήταν αρκετή για να καταστήσει κατηγορουμένους τους δύο συνεργάτες του πρώην υπουργού.

Λίγο αργότερα όμως η πρώην διοικήτρια του νοσοκομείου δίνει και δεύτερη συμπληρωματική κατάθεση βγάζοντας από το «κάδρο» των πιέσεων που δέχτηκε, τον Καλογερόπουλο, καταδεικνύοντας μόνο ως εντολέα της επιλογής του εργολάβου, τον Αδαμίδη. Φυσικά και οι δύο συνεργάτες του Αβραμόπουλου αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη με την υπόθεση. Ο Καλογερόπουλος μάλιστα ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει καν την Σιδέρη και τον Διδάγγελο.

Από τότε μέχρι σήμερα με δεκάδες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ψυχολόγος Γεωργία Σιδέρη αναφέρει πως καταστράφηκε η καριέρα της επειδή την παρέσυραν κάποιοι συνεργάτες ενός υπουργού. «Θα τους πάρω μαζί μου μέχρι το θάνατο», είχε γράψει στο facebook όπου διατηρεί προσωπικό λογαριασμό. Άνθρωπος του πολύ στενού περιβάλλοντος της με τον οποίο μίλησε το edolio5.blogspot.com ισχυρίστηκε πως «αν η Γεωργία αποφασίσει να μιλήσει θα τους τινάξει όλους στον αέρα. Φτάνει να βρει την δύναμη.»

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στο εδώλιο για κακουργηματική απιστία, ποινή που επισύρει πολυετή κάθειρξη θα βρεθεί η ψυχολόγος ενώ δίπλα της θα καθίσουν οι Καλογερόπουλος , Αδαμίδης , Διδάγγελος και δύο ακόμη άτομα που κατηγορούνται για ηθική αυτουργία του ίδιου αδικήματος. Συγκατηγορούμενος για τα ίδια αδικήματα είναι και ο τότε διευθυντής τον τεχνικών υπηρεσιών του νοσοκομείου Βασίλης Νικολάου που σήμερα είναι σύμβουλος του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη. Η δίκη αναμένεται με ενδιαφέρον. Είναι αυτονόητο το τεκμήριο της αθωότητας για όλους τους κατηγορουμένους.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗ ΤΡΙΤΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΤΕΧΝΗ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΊΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ.

Οπως προέκυψε η <εξαφάνιση>της δικηγόρου της κατηγουρουμένης Γ.Σιδέρη,Κατσαδούρου Α. οδήγησε σε νέα διακοπή την δίκη για τις 22/1/2019.Η πρόεδρος της έδρας όταν διαπίστωσε κατά την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας ότι η συγκεκριμένη συνήγορος λείπη και συνεπώς θα είναι άκυρη η διαδικασία δικονομικά εάν δεν υποβάλει και αυτή ερωτήσεις στους μάρτυρες,φανερά εκνευρισμένη και αντιλαμβανόμενη όπως είπε την έντεχνη κωλυσιεργία της δίκης διέκοψε τη διαδικασία.Όπως πληροφορηθήκαμε η Α.Κατσαδούρου,ήδη έχει παραιτηθεί απο την υπόθεση αυτή και την υπεράσπισης της Σιδέρη.Συνήγορος υπεράσπισης του Α.Καλογερόπουλου είναι ο Τάκης Μπαλτάκος και του πολύκαρπού Αδαμίδη ο Π.Σαράκης.Τη νομική υπεράσπιση της Σιδέρη την συντονίζει το γραφείο του ποινικολόγου Α.Στρίμπερη.Επείδη ο συντάκτης του edolio5.blogspot.com ήταν παρόν σε όλες της μέχρι σήμερα συνεδριάσεις της δίκης μας δημηουργούνται,ύστερα από αρκετή “παρατήρηση”οι εξής απορίες

-ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΕΡΕΣΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΡΙΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥ ΠΙΝΙΚΟΛΟΓΟΥ Α.ΣΤΡΙΜΠΕΡΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ Γ.ΣΙΔΕΡΗ;
-ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Η ΣΙΔΕΡΗ ,ΑΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ , ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΟ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ;
-ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ (ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ,ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ,10 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ)Η ΣΙΔΕΡΗ;
-ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΙΔΕΡΗ,ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΡΕΑ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ-ΑΔΑΜΙΔΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΓΓΕΛΟ.

filoiypervasi-pireas.blogspot.com

Shares