Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Χριστοδουλόπουλος-Θύρα 7: Η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία…

Το τελευταίο διάστημα, ειδικά όταν φούντωσε η φημολογία ότι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, έγινε viral στο διαδίκτυο μία φωτογραφία από το… μακρινό 2002. Τότε που ο πιτσιρικάς Λάζαρος, 15 ετών και 2 μηνών, εμφανίζεται στην εξέδρα μαζί με τη Θύρα 7, σε μία αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο για το ελληνικό πρωτάθλημα.Ο Χριστοδουλόπουλος τότε έπαιζε μπάλα στη Νεάπολη, 1.5 χρόνο πριν από τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ. Πιτσιρικάς, φίλος του Ολυμπιακού, γνωστό αυτό στα Διαβατά, τον τόπο καταγωγής του.

Ποια είναι, όμως, η ιστορία πίσω την περίφημη φωτογραφία; Πώς βρέθηκε στο γήπεδο, πλάι στους οργανωμένους της Θύρας 7;

Το Contra.gr έψαξε και βρήκε τον άνθρωπο που πήρε… υπό την προστασία του τον Χριστοδουλόπουλο. Αυτός που τον έβαλε για πρώτη φορά μαζί με τους οργανωμένους οπαδούς. Ο Νίκος Στυλιανέσης, περί ου ο λόγος, ή ο “Νίκος ο τρομπετίστας”, όπως είναι γνωστός στο οπαδικό κίνημα του Ολυμπιακού, επί σειρά ετών μέλος της Θύρας 7 και ένας εκ των οργανωτών της “ερυθρόλευκης” εξέδρας, ήταν αυτός που πήρε μαζί του τον 15χρονο, τότε, Λάζαρο και τον πήγε στο Καυτανζόγλειο: “Ημασταν μία παρέα 5-6 αυτοκίνητα που ανεβήκαμε Θεσσαλονίκη για εκείνο το παιχνίδι με τον Ηρακλή. Είχαμε σταματήσει να φάμε στα Διαβατά, σε ένα μαγαζί και ο ιδιοκτήτης του μας λέει “καθίστε να σας φέρω το γαυράκι του χωριού, ο οποίος είναι και παικταράς, παίζει τρομερή μπάλα”. Εμφανίζεται μπροστά μας ο Λάζαρος, τον γνωρίσαμε, τον αγκαλιάσαμε και τον πήραμε μαζί μας στο γήπεδο. Τον πήρα με το δικό μου αμάξι και πήγαμε στο Καυτανζόγλειο. Εγώ και ο Τάκης (Τσουκαλάς) τον είχαμε υπό την προστασία μας. Οπως θα δείτε και στη συγκεκριμένη φωτογραφία, κάθεται ανάμεσά μας”.

O Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (μέσα στο κόκκινο κύκλο) ήταν παρών στο “Καυτανζόγλειο” σε αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή το 2002. Στην κάτω σειρά ο Νίκος Στυλιανέσης, γνωστός στο οπαδικό κίνημα του Ολυμπιακού ως ο “Νίκος ο τρομπετίστας”.
Ενας πιτσιρικάς βρίσκεται ξάφνου στον πυρήνα των οργανωμένων του Ολυμπιακού. Ψαρωμένος, αλλά όταν… πήρε μπροστά έγινε ένα με τον κόσμο, συμμετείχε ενεργά: “Εντάξει, λογικό είναι. Παιδάκι ήταν. Στη διάρκεια του αγώνα, όμως, συμμετείχε κανονικά, σαν δικό μας παιδί, σαν μέλος της Θύρας 7”.

Το Καυτανζόγλειο δεν ήταν η μοναδική παρουσία του Χριστοδουλόπουλου. Είχε αναπτύξει, πλέον, φιλικές σχέσεις με την 7 και όποτε είχε την ευκαιρία βρισκόταν εκεί: “Οταν ανεβαίναμε Θεσσαλονίκη ερχόταν όποτε μπορούσε. Είχε γίνει φίλος μας, ο μικρός ο Λάζαρος από τα Διαβατά. Ετσι τον λέγαμε”.

Στη συνέχεια ο Χριστοδουλόπουλος μπαίνει σε επαγγελματική πορεία. Αλλάζει σελίδα, πηγαίνει στον ΠΑΟΚ, ανακάλυψη του Αγγελου Αναστασιάδη, ακολουθεί αυτό που αγαπά, το ποδόσφαιρο. Δεν ξεχνά, όμως, την μεγάλη του αγάπη. Ο Ολυμπιακός μπαίνει στο περιθώριο, αλλά τα αισθήματα δύσκολα τιθασεύονται. Ο Νίκος Στυλιανέσης θυμάται μία τυχαία συνάντηση μαζί του μετά από αρκετά χρόνια: “Τον είδα μετά από πολύ καιρό. Επινα καφέ και ο Λάζαρος ήταν δύο τραπέζια δίπλα μου. Πήγα στο μέρος του, τον πλησίασα και του λέω “με θυμάσαι;”. Εσκασε ένα χαμόγελο, μου λέει “Ελα ρε, Νίκο! Πλάκα μου κάνεις;”, σηκώθηκε και με αγκάλιασε εγκάρδια”.

Μετά τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός, μετά Ιταλία, μετά ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός προκύπτει τώρα. Στα 32 ετοιμάζεται να φορέσει την φανέλα της ομάδας που αγαπά και που έμελλε να γράψει την ιστορία του συγκεκριμένου φωτογραφικού στιγμιότυπου: “Για εμένα ήταν το ιδανικό να έρθει κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό. Ηταν γαυράκι, έπαιζε σε υψηλό επίπεδο και ήταν λογικό να τον θες κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό”.

Ναι, αλλά πριν τον Ολυμπιακό υπήρξε μία περίοδος με την πράσινη φανέλα. Ενας Ολυμπιακός να παίζει στον “αιώνιο” αντίπαλο: “Σίγουρα υπάρχει ξενέρα όταν τον βλέπεις με την φανέλα του Παναθηναϊκού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κλείνει η πόρτα του Ολυμπιακού. Προσωπικά εγώ ήθελα να τον δω στην αγαπημένη μου ομάδα. Ο Λάζαρος δεν έχει προκαλέσει ποτέ, όπου κι αγωνίστηκε σεβάστηκε την φανέλα και τα έδινε όλα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με ήθος, που τα δίνει όλα στο γήπεδο. Αν θυμάσαι, όποτε αγωνίστηκε στο γήπεδο του Παναθηναϊκού ως αντίπαλος, τον χειροκροτούσαν. Μόνο με τον ΠΑΟΚ υπήρχε πρόβλημα και τον αποδοκίμαζαν”.

Και ερχόμαστε στην ουσία του πράγματος. Ο κόσμος θέλει παίκτες που να ξεσηκώνουν την εξέδρα, να γίνονται ένα με αυτή. Ειδικά οι φίλοι του Ολυμπιακού παθιάζονται με αυτούς που ακουμπάνε στο συναίσθημα. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ετοιμάζεται να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα και ο Νίκος απαντά στο ερώτημα αν μπορεί να γίνει ο νέος ηγέτης της ομάδας: “Είναι ο MVP του πρωταθλήματος και ξέρουμε ότι είναι Ολυμπιακός από μικρό παιδί. Είναι Ελληνας, είναι μία σημαντική μεταγραφή, αποδυναμώνεις τον αντίπαλό σου, μπορεί να σε βοηθήσει και στα αποδυτήρια. Τα θετικά είναι πάρα πολλά, εγώ προσωπικά τον ήθελα ειδικά μετά τη χρονιά που έκανε φέτος. Δεν μου λέει κάτι η ηλικία του, όπως διαβάζω δεξιά κι αριστερά. Αν προσέχει και κάνει καλή ζωή μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο για 2-3 χρόνια”.
contra

Shares