Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

«ΧΙΟΝΙΣΕ» στο ΚΟΛΩΝΑΚΙ! Συνελήφθη ο Έλληνας ΕΣΚΟΜΠΑΡ…

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ο εδώ και δύο χρόνια καταζητούμενος «εγκέφαλος» του κυκλώματος κοκαΐνης που προμήθευε καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αστέρες της σόουμπιζ μέσω του SushiBar “Li-LiShu”, που διατηρούσε στο Κολωνάκι.H επιγραφή του Sushi-bar του Κολωνακίου στην δεξαμενή, επί της οδού Δεινοκράτους, που έκλεισε τον Φεβρουάριο του 2016 μετά την έφοδο της Δίωξης Ναρκωτικών, σημαίνει «Ωραίο Δέντρο» στα κινέζικα και ίδιο …«ωραία» λειτουργούσε ως κέντρο διακίνησης κοκαΐνης και χασίς σε πελάτες της «υψηλής κοινωνίας» και της Showbiz.

Ο συνιδιοκτήτης του “Li-LiShu” και κατζητούμενος εδώ και δύο χρόνια Σ.Π. εντοπίστηκε την περασμένη Δευτέρα και συνελήφθη με το ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

Ο καταζητούμενος Σ.Π. και ομογενής από το Καζακστάν, αρχικά ξεκίνησε μόνος να προσφέρει ικανοποίηση στα ακριβά γούστα των πελατών του, όταν όμως οι απαιτήσεις τους έγιναν διαρκείς και μεγάλες, τότε συνεργάστηκε με δύο οργανωμένα κυκλώματα Ελλήνων και Αλβανών.

Το εστιατόριο λειτουργούσε πλέον και ως «πλυντήριο» για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος από τις …παράνομες απαιτήσεις των πελατών του ήθελαν να ικανοποιούνται στο ακέραιο…

Από τα τέλη του 2015 κιόλας, η Δίωξη παρακολουθούσε αδιάκοπα τις κινήσεις των δύο αλληλοσυνεργαζόμενων κυκλωμάτων των Ελλήνων και των Αλβανών, που είχαν αρχίσει να έχουν ανερχόμενη παρουσία στον «απαιτητικό» χώρο των ακριβών γούστων για ποιοτική κοκαΐνη, χασίς και σκανκ υψηλής ποιότητας και η πελατεία τους μπορεί να ξεκίνησε από το Κολωνάκι, αλλά σύντομα απλώθηκε στην Γλυφάδα, το Ελληνικό, τον Νέο Κόσμο και τα Δυτικά Προάστια.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών που εξελίχθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2016 για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν εννέα άτομα με εφόδους σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Αποκαλυπτικές ήταν οι απομαγνητοφωνήσεις και η αποκρυπτογράφηση των τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ πελατών και διακινητών με αποτέλεσμα η σχετική δικογραφία να συμπεριλάβει αρκετά ηχηρά ονόματα…

Στη δικογραφία περιγράφεται ότι: «εντός του καταστήματος στο οποίο είχαν καθημερινή παρουσία, πωλούνταν ναρκωτικές ουσίες στους θαμώνες, οι οποίοι κατέβαιναν στο χώρο της τουαλέτας, για να πραγματοποιήσουν τις εν λόγω συναλλαγές, αφού προηγουμένως είχαν κάνει τηλεφωνική κράτηση στο κατάστημα, χρησιμοποιώντας σχετικές κωδικές ονομασίες, όπως «κράτηση για ένα άτομο», «τραπέζι», «μπουκάλι»». Σε διαφορετική περίπτωση φρόντιζε ένας συνεργάτης του «εγκέφαλου» να τοποθετεί τις ναρκωτικές ουσίες στις ζαρντινιέρες στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, απ’ όπου και γινόταν η παραλαβή.

Από τις καταγραφές, προκύπτει ότι ο καταζητούμενος ήταν ο άνθρωπος που εμφανίζεται να «σπρώχνει» τα ναρκωτικά στην περιοχή του Κολωνακίου άλλοτε με το αυτοκίνητό του και άλλοτε, έχοντας ως ορμητήριο του εστιατόριο στο Κολωνάκι.

Στο βούλευμα εμφανίζεται να πουλά σε πασίγνωστο Μυκονιάτη επιχειρηματία, που ανέδειξε το νησί από την δεκαετία του 1960 και δημιούργησε μετέπειτα εξαιρετικά γνωστούς χώρους διασκέδασης, ποσότητα 2 γραμμαρίων κοκαΐνης. Ένα μήνα αργότερα πουλά και πάλι ένα γραμμάριο στον ίδιο επιχειρηματία, ενώ σε τρίτη παραγγελία που έδωσε ο ίδιος επιχειρηματίας, η κωδική ονομασία ήταν «Malboro μαλακό»…

Οι πελάτες «βαφτίζονται» ως «Παππούς», «Γαύρος», «Δαίμονας», «Σπίθας», «Ξάδελφος», «Κατέλης», «Τζώρτζης». Αντίστοιχα, οι ναρκωτικές ουσίες «καμουφλαρίστηκαν» με λέξεις όπως « φούστα μπλούζα», «λουλούδια», «παπάδες», «κρεμούλα», «20 ευρώ κάρτα» και «CD».

Η επίσημη ανακοίνωση της Ασφάλειας Αττικής για την σύλληψη του καταζητούμενου αναφέρει:

“Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 2-7-2017 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα ο 54χρονος είχε κατηγορηθεί το 2016, ως μέλος δύο εγκληματικών οργανώσεων δραστηριοποιούμενων στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης και M.D.M.A, κατά την εξάρθρωση των οποίων συνελήφθησαν 9 άτομα.

Επιπλέον, μαζί με τον 54χρονο συνελήφθη και μία 28χρονη υπήκοος Καζακστάν, για κατοχή από κοινού μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν για τα αυτόφωρα αδικήματα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ επιπλέον ο 54χρονος σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε σε Κατάστημα Κράτησης”.

news247.gr

Shares