Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Χειροπέδες σε ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ! Κατηγορούνται για προπαγάνδα…

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε δύο ιρακινής καταγωγής βρετανούς πολίτες, τους οποίους κατηγορεί για «τρομοκρατική προπαγάνδα» υπέρ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων DHA.Οι δύο αδελφοί συνελήφθησαν κατά την άφιξή τους χθες Πέμπτη στο αεροδρόμιο του Νταλαμάν, στη νοτιοδυτική Τουρκία, εξαιτίας της «ύποπτης συμπεριφοράς» τους, διευκρίνισε το ιδιωτικό πρακτορείο.

Υποψιασμένοι από τις «αντιφατικές δηλώσεις» τους, οι αστυνομικοί έψαξαν τα κινητά τηλέφωνά τους και τους λογαριασμούς τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους συνέλαβαν αφού ανακάλυψαν προπαγάνδα υπέρ του PKK, σύμφωνα με το DHA.

Σήμερα εμφανίσθηκαν ενώπιον δικαστή, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή τους.

Πολλοί ξένοι πολίτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή φυλακισμένοι στην Τουρκία κατηγορούμενοι για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες.

Ορισμένες περιπτώσεις έχουν προκαλέσει ζωηρές διπλωματικές εντάσεις, όπως η κράτηση του αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο 2016 και είχε ασκηθεί σε βάρος του δίωξη για σχέσεις με τα γκιουλενιστικά δίκτυα και το PKK.

newsit.gr

Shares