Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

«Φύγετε από μπροστά μας διαφορετικά θα βουλιάξουμε μαζί»! ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΡΚΟΙ και ΙΤΑΛΟΙ…

– Ο διάλογος μέσω ασυρμάτου του καπετάνιου του γεωτρύπανου SAIPEM 12000 και του καπετάνιου του τουρκικού πολεμικού πλοίου το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου – Το γεωτρύπανο μαζί με το τουρκικό πολεμικό παρολίγο να συγκρουστούν – Νέο επεισόδιο χθες το βράδυ – Για τελευταία φορά το γεωτρύπανο προσπάθησε να φτάσει στο οικόπεδο 3 αλλά έπεσε σε τοίχο από 6 τουρκικά πολεμικά πλοία!

Τον αποκαλυπτικό διάλογο μεταξύ των τούρκων και του καπετάνιου του SAIPEM 12000 τη νύχτα της 9ης Φεβρουαρίου όταν η Τουρκία σε ρόλο πειρατή αποφάσισε να βάλει τους δικούς της κανόνες στην κυπριακή ΑΟΖ, περιγράφει το πρακτορείο Dogan σύμφωνα με το newsit.com.cy.

Το τουρκικό πολεμικό πλοίο το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου παρεμπόδισε το SAIPEM 12000 να πάει στο οικόπεδο 3 και τα όσα ειπώθηκαν μέσω ασυρμάτου αποκαλύπτει το πρακτορείο Ντογάν επικαλούμενο τουρκικές διπλωματικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Άγκυρα «οπωσδήποτε δεν θα επιτρέψει έρευνες φυσικού αερίου από τους Ε/Κ στην περιοχή». Σύμφωνα με το πρακτορείο το γεωτρύπανο μαζί με το τουρκικό πολεμικό παρολίγο να συγκρουστούν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan, ένα από τα τουρκικά πολεμικά πλοία κατευθύνθηκε προς το SAIPEM 12000 προκαλώντας πανικό στον καπετάνιο του ιταλικού σκάφους. Ο καπετάνιος μέσω του ασυρμάτου απευθύνθηκε στο τουρκικό πολεμικό σκάφος λέγοντας: «Φύγετε από μπροστά μας διαφορετικά θα βουλιάξουμε μαζί».

Ο καπετάνιος του τουρκικού πολεμικού φέρεται να φέρεται να απάντησε: «Δεν μπορώ να ελέγξω την ταχύτητα και τη ρότα μας».

Ο καπετάνιος του SAIPEΜ 12000 φέρεται να ανταπάντησε: «Ελέγχεις και την ταχύτητά σου και την μηχανή σου. Εγώ αυτό μπορώ να το δω καθαρά». Ωστόσο το τουρκικό πολεμικό δεν άλλαξε την ρότα του και ο καπετάνιος του γεωτρύπανου φέρεται τότε να είπε: «Εντάξει αλλάζω τη ρότα μου» και απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Όπου φύγει – φύγει η ιταλική φρεγάτα
Σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan η Ιταλία έστειλε μια φρεγάτα που βρισκόταν στην Μεσόγειο ασκώντας καθήκοντα του ΝΑΤΟ για να προστατεύσει το ιταλικό γεωτρύπανο ωστόσο ιταλική φρεγάτα «βλέποντας την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στην περιοχή άλλαξε τη ρότα της και κατευθύνθηκε στη Βηρυτό, ενώ η ΕΝΙ παραιτήθηκε από τις έρευνες στην περιοχή».

Ανώτατος αξιωματούχος ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του είπε στο πρακτορείο Dogan ότι η πολιτική αποφασιστικότητα της Τουρκίας στην Μεσόγειο είναι μεγάλο κέρδος και ότι για πρώτη φορά οι Ε/Κ ήταν απεγνωσμένοι. «Οι Ε/Κ δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε την στήριξη που ήθελαν από τις ΗΠΑ και έμειναν μόνοι τους στην Μεσόγειο. Κατάλαβαν ότι χωρίς την Τουρκία και χωρίς τους Τ/Κ αυτή η δουλειά δεν μπορεί να γίνει», ανέφερε ο ανώτατος αξιωματούχος στο πρακτορείο.
Newsit.com.cy και newsit

Shares