Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΦΟΒΕΡΟ! Ο νέος υφυπουργός Γεωργίας και Υδάτων της Ζιμπάμπουε είναι από… την Κεφαλλονιά…


Σίγουρα όλες και όλοι έχετε ακούσει αυτή τη ρατσιστική φράση που λένε διάφοροι ότι «γίναμε Ζιμπάμπουε», όταν θέλουν να πουν ότι κάτι πάει στραβά στο σπουδαίο μας έθνος.
Κι όμως όπως όλα δείχνουν, τα πράγματα είναι μάλλον ανάποδα και η Ζιμπάμπουε γίνεται Ελλάδα. Αυτό επιβεβαιώνει η ιστορία του νέου υφυπουργού Γεωργίας και Υδάτων της μακρινής χώρας της Αφρικής, ο οποίος λέγεται Βαγγέλης Χαριτάτος και κατάγεται από την Κεφαλλονιά.

Ο 32χρονος Έλληνας είναι ομογενής δεύτερης γενιάς και έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και στα οικονομικά. Ο πατέρας του ήρθε στην Ζιμπάμπουε το 1956 και ασχολήθηκε με την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική, ενώ η μητέρα του τον ακολούθησε το 1970. Η οικογένεια συνεχίζει να δραστηριοποιείται σε αυτούς τους κλάδους, με τις δουλειές να πηγαίνουν καλά όπως όλα δείχνουν, καθώς στην κατοχή τους βρίσκεται και ένα ορυχειάκι χρυσού.
Ο Β. Χαριτάτος δεν είναι μάλιστα καν ο πρώτος ελληνικής καταγωγής πολιτικός της Ζιμπάμπουε, καθώς αυτός ήταν ο πατέρας του, ο οποίος έχει διατελέσει γερουσιαστής και μέλος του κοινοβουλίου. Ο γιος του εξελέγη με 70% στην περιφέρειά του στις εκλογές της 30ης Ιουλίου, τις οποίες κέρδισε ο τωρινός πρόεδρος Έμερσον Μνανγκάγκουα. Αυτός ήταν που ζήτησε από τον ομογενή βουλευτή να συνδράμει στο υπουργείο του στις 7 Σεπτεμβρίου, με σκοπό την ανάπτυξη της οικονομίας . Όπως λέει ο ίδιος:

«Το υπουργείο στο οποίο πλέον υπηρετώ είναι εξαιρετικά μεγάλο. Στην πραγματικότητα ήταν τρια υπουργεία που έγιναν πλέον ένα. Σκοπός μου όπως και του προέδρου είναι να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη και να αυξήσουμε το μέσο εισόδημα μέχρι το 2030.

Η γεωργία είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και θα επικεντρωθώ σε αυτόν τον τομέα. Και συγκεκριμένα στην αύξηση της παραγωγικότητας. Αυτό θα γίνει με άμεσες ξένες επενδύσεις αλλά και με εγχώριες».

Καμία έκπληξη δε μας προκαλεί επίσης το ποιος είναι ο αμέσως επόμενος σύνδεσμος μεταξύ Ελλάδας και Ζιμπάμπουε:

«Η Δημοκρατία της Ζιμπάμπουε με την Ελλάδα έχουν πολύ καλές σχέσεις και ευελπιστώ να τις ενισχύσω. Έχω άριστες σχέσεις και με τον Έλληνα πρέσβη κ. Μαρκαντωνάτο αλλά και με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Τέρενς Κουίκ. Έχω καταστήσει σαφές και στους δυο οι πόρτες μου θα είναι πάντα ανοιχτές».

Ελπίζουμε πάντως η Ζιμπάμπουε να μη γίνει όντως Ελλάδα, δεν ξέρουμε αν θα το ήθελαν όντως οι κάτοικοί της.
luben.tv

Shares