Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΦΟΒΕΡΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΕΚΡΥΒΕ η άθικτη σαρκοφάγος στην Αίγυπτο… (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μία εξαιρετικά σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν αρχαιολόγοι στην πόλη Λουξόρ της Αιγύπτου, όπου εντόπισαν μία πολύ καλά διατηρημένη μούμια γυναίκας ηλικίας… 3.000 ετών!Η μούμια ήταν μέσα στις μια από τις δύο σαρκοφάγους που εντόπισε μια γαλλική αποστολή στη νεκρόπολη Αλ-Ασασίφ στη δυτική ακτή του ποταμού Νείλου. Οι επιστήμονες λένε ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που άνοιξαν σαρκοφάγο η οποία μέχρι σήμερα παρέμενε απόλυτα σφραγισμένη.

4928

Η γυναίκα ονομαζόταν Thuya, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να γίνει ακριβής ταυτοποίηση της μούμιας.

Σχετικά με την ανακάλυψη ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Καλίντ αλ-Ανάνι είπε, «η μια σαρκοφάγος χρονολογείται από την εποχή της 17ης δυναστείας ενώ η δεύτερη είναι από την 18η δυναστεία».

Η 18η δυναστεία χρονολογείται από τον 13ο αιώνα π.Χ., μια περίοδο στην οποία έζησαν ορισμένοι από τους πιο γνωστούς φαραώ, όπως ο Τουταγχαμών και ο Ραμσής ο 2ος.

Ο τάφος στον οποίο βρέθηκαν οι δύο σαρκοφάγοι ανήκε στον Thaw-Irkhet-If, τον επιβλέποντα των μουμιοποιήσεων στον ναό του Μουτ στο Καρμάκ.

Ο τάφος που περιέχει μούμιες, σκελετούς και κρανία, χρονολογείται περίπου το 1.000 π.Χ.
newsbomb.gr

Shares