Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΤΩΡΑ! Ο Ερντογάν αποκαλύπτει για τη δολοφονία Κασόγκι…

Η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι είναι «πολιτική», δήλωσε ο ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας από το βήμα της τουρκικής Βουλής.Όπως τόνισε, δύο ομάδες Σαουδαράβων ενεπλάκησαν στη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι εξηγώντας ότι αυτοί που «σχεδίασαν και έφεραν σε πέρας τη δολοφονία», είχαν ενημερωθεί για την επίσκεψή του στο προξενείο την προηγουμένη και μάλιστα, τρεις Σαουδάραβες ερεύνησαν δάσος κοντά στην Κωνσταντινούπολη μία ημέρα πριν από την δολοφονία.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως μια ομάδα 15 ατόμων, πήγε με αεροσκάφος από τη Σαουδική Αραβία στην Κωνσταντινούπολης και πως οι Σαουδάραβες επιστράτευσαν κι έναν σωσία του αρθρογράφου της Washington Post για να βγει από το προξενείο φορώντας τα ρούχα του και να θολώσει τα νερά.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος η χώρα του δεν θα παραμείνει σιωπηλή για την δολοφονία και παραμένει τα πορίσματα των ερευνών.

Όπως είπε τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Κασόγκι ήταν το θύμα ενός «αποτρόπαιου φόνου» που δεν πρέπει να συγκαλυφθεί. Τόνισε ότι είναι σημαντικό που το Ριάντ παραδέχθηκε ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε, ενώ ζήτησε να συρθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι.

«Για ποιον λόγο βρέθηκε η 15μελής ομάδας των Σαουδαράβων στην Τουρκία; Με τις εντολές ποιου; Γιατί το προξενείο δεν άνοιξε αμέσως στην έρευνα;. Γιατί έγιναν τόσες διαφορετικές δηλώσεις από τους Σαουδάραβες; Ποιος είναι ο τοπικός συνεργάτης που πέταξε το πτώμα του Κασόγκι; Οι Σαουδάραβες πρέπει να απαντήσουν σε όλες αυτές τις ερωτήσεις.

Η δολοφονία του Κασόγκι είναι ειδεχθής, μία αποτρόπαια πράξη που δεν πρέπει να καλυφθεί. Ο θάνατος του Κασόγκι αποτελεί διεθνή υπόθεση, μία υπόθεση που η Τουρκία θα κυνηγήσει, είπε. Οσοι έχουν εμπλακεί πρέπει να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης»,, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν αποδείξεις ότι ο φόνος ήταν προμελετημένος. «Δεν αμφισβητώ την ειλικρίνεια του βασιλιά Σαλμάν. Αλλά πρέπει να γίνει ανεξάρτητη έρευνα. Πρόκειται για πολιτική δολοφονία», συμπλήρωσε.

Shares