Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία με ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ! Φόβοι για δεκάδες νεκρούς…

Έως και 20 άνθρωποι έχασαν πιθανώς τις ζωές τους κατά τη συντριβή ενός ελικοφόρου αεροσκάφους στις ελβετικές Άλπεις στο δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα που συγκλονίζει τη χώρα το τελευταίο 24ωρο.Λίγες ώρες μετά τον τραγικό χαμό μιας τετραμελούς οικογένειας από τη συντριβή του αεροσκάφους τους σε δασική έκταση, ένα JU-52 ΗB-HOT κατέπεσε χθες το απόγευμα στη δυτική πλαγιά του όρους Piz Segnas mountain, πάνω από το θέρετρο Φλιμς.

Η εταιρεία JU-ΑΙR, που πραγματοποιεί τουριστικές πτήσεις στις ελβετικές Άλπεις, επιβεβαίωσε τη συντριβή ενός από τα αεροσκάφη της, που έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 17 επιβατών και τριμελούς πληρώματος. Άγνωστο είναι μέχρι στιγμής πόσοι επέβαιναν την ώρα του δυστυχήματος στο αεροσκάφος, αλλά σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Blick όλοι τους είναι νεκροί.

Η αστυνομία στο καντόνι Γκραουμπιούντεν της ανατολικής Ελβετίας ανακοίνωσε ότι το αεροπλάνο έπεσε σε υψόμετρο 2.540 μέτρων σε περιοχή που έχει έναν παγετώνα και είναι δημοφιλής προορισμός ορειβατών. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης με τη συμμετοχή πέντε ελικοπτέρων, ενώ οι Αρχές έκλεισαν τον εναέριο χώρο πάνω από το σημείο της συντριβής.

5.000 αεροσκάφη JU-52 κατασκευάστηκαν κατά την εικοσαετία 1932-1952.

iefimerida.gr

Shares