Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Το ΝΑΤΟ εγκαθίσταται ΟΡΙΣΤΙΚΑ δίπλα στο Ιράν ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ Τεχεράνη και Μόσχα…


Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζεν Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η συμμαχία σκοπεύει να ενισχύσει την εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων του Ιράκ, μεταξύ άλλων με τη δημιουργία στρατιωτικών ακαδημιών.

Ο στόχος της εκπαίδευσης είναι να διασφαλιστεί ότι το εξτρεμιστικό Ισλαμικό κράτος “δεν θα μπορέσει ποτέ να επιστρέψει με τον τρόπο που έχουμε δει πριν”, ανέφερε ο Γ.Γ. σήμερα.

Ιρακινοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την οριστική νίκη επί του ISIS τον Δεκέμβριο και τώρα θέλουν να επικεντρωθούν στην εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ και των δυτικών εθνών.

Παρά τα δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν για την κατάρτιση των ιρακινών δυνάμεων μετά την εισβολή που διεξήγαγε η Αμερική το 2003, οι στρατιώτες υπέστησαν ήττα όταν οι τζιχαντιστές κατέλαβαν σχεδόν το 1/3 του Ιράκ στα μέσα του 2014.

Φυσικά οι ΗΠΑ δεν θέλουν να προστατέψουν το Ιράκ από τους τζιχαντιστές, αλλά θέλουν να έχουν ΝΑΤΟϊκό στρατό (με την κάλυψη των ακαδημιών) στη χώρα, ώστε να βρίσκονται κοντά στο Ιράν και να εμποδίζουν τη Ρωσία…

Shares