Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

“Το ερώτημα δεν είναι ΑΝ αλλά ΠΟΤΕ θα γίνει η ελληνοτουρκική κρίση” λέει ο Ναύαρχος Χρηστίδης… (ΒΙΝΤΕΟ)

“Το θέμα δεν είναι αν θα ΄χουμε κρίση με την Τουρκία, αλλά πότε θα την έχουμε”. Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, δεν έκρυψε τις ανησυχίες του για τα ελληνοτουρκικά.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Τουρκία του Ερντογάν προχωρά με σχέδιο σ΄ ότι έχει να κάνει με την Ελλάδα και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ,το επόμενο βήμα να ΄ναι η διεξαγωγή ερευνών από την Τουρκία στη περιοχή του Καστελόριζου.

Ο Ναύαρχος Χρηστίδης είπε ότι τα όσα έγιναν και γίνονται στο Αφρίν με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Τούρκων, είναι ανεξάρτητα με τα όσα μπορεί να κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο. “Το ναυτικό της Τουρκίας δεν εμπλέκεται σ΄ αυτές τις επιχειρήσεις. Η Τουρκία έχει “χτίσει” το ναυτικό της και το προετοιμάζει χρόνια τώρα για το Αιγαίο”, είπε ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ.

Ο κ.Χρηστίδης επεσήμανε ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο που δεν έχει επαρκώς συζητηθεί και εκτιμηθεί από την ελληνική πλευρά. Την αμυντική βιομηχανία που έχει δημιουργήσει η Τουρκία. Όχι τόσο για τα οπλικά συστήματα που παράγει, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι μπορεί να υποστηρίξει τις ένοπλες δυνάμεις της για μεγάλο χρονικό διάστημα σε επιχειρήσεις.

https://youtu.be/kgIckmaj3qw

Militaire

Shares