Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Τουρκικές εκλογές 2018: Ο Ερντογάν μαγειρεύει τα αποτελέσματα με τη βοήθεια των ομογενών…

“Μαγειρέματα” με την ψήφο των Τουρκων ομογενών από τον Σουλτάνο Ερντογάν. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Κρατικού πρακτορείου Ανατολή, για τις Εκλογές της 24ης Ιουνίου 2018 θα στηθούν κάλπες σε ακόμη τρεις ευρωπαϊκές χώρες.Πρόκειται για τη Μάλτα, τη Σερβία και τη Μολδαβία, στις οποίες θα στηθούν κάλπες για πρώτη φορά για τους Τούρκου ομογενείς που διαμένουν μόνιμα σε αυτές. Με την προσθήκη τους ο αριθμός των χωρών του εξωτερικού που θα στηθούν κάλπες ανέρχονται στις εξήντα.

Μάλιστα οι Τούρκοι ψηφοφόροι που κατοικούν στο εξωτερικό θα κληθούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις κατά τόπους διπλωματικές αντιπροσωπείες, στο διάστημα από 7 έως 19 Ιουνίου. Επιπλέον τους δίδεται η δυνατότητα να ψηφίσουν στα τελωνεία από τις 7 έως και ανήμερα των εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα το Τουρκικό Κοινοβούλιο ψήφισε τον προϋπολογισμό για την διενέργεια των πρόωρων εκλογών της 24ης Ιουνίου, επιβεβαιώνοντας τη μετάβαση της Τουρκίας από το Κοινοβουλευτικό στο Προεδρικό σύστημα. Αλλαγή η οποία είχε εγκρίθεί στο δημοψήφισμα του Απριλίου του 2017.

onalert.gr

Shares