Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

«Τορπίλη» στη διαπραγμάτευση από τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ: «Παράλογες» ορισμένες ελληνικές θέσεις…

Διπλωματικές πηγές εκφράζουν απορίες σχετικά με το τι είδους διαπραγμάτευση αναμένει ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, την ώρα που «πυροδοτεί» την κατάσταση…Στον «παραλογισμό» πλησιάζουν ορισμένες ελληνικές θέσεις, φέρεται να δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Η δήλωση του Σκοπιανού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται η «Καθημερινή», έγινε σε συναντήσεις που είχε με Ευρωπαίους διπλωμάτες.

Τα λεγόμενα Ντιμιτρόφ προκάλεσαν ερωτήματα στην Αθήνα, εν όψει μάλιστα της επίσκεψης του Νίκου Κοτζιά στη γείτονα χώρα.
Διπλωματικές πηγές, που επικαλείται η «Καθημερινή», εκφράζουν απορίες σχετικά με το τι είδους διαπραγμάτευση αναμένει ο Σκοπιανός αξιωματούχος, την ώρα που «πυροδοτεί» την κατάσταση.

Την ίδια ώρα στα Σκόπια, ο Ζάραν Ζάεφ ανακοίνωσε ανασχηματισμό με στόχο την ισχυρότερη κυβερνητική πλειοψηφία. Οπως είπε, θα μιλήσει πιθανώς με όλα τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, εκτός του VMRO-DPMNE.

Οι πιθανές αλλαγές, σύμφωνα με τον Ζάεφ, θα είναι ένα μήνυμα προς όλους πως η κυβέρνηση μέσα από ισχυρή και σταθερή πλειοψηφία θα λάβει σοβαρές αποφάσεις για τη χώρα, οι οποίες βρίσκονται στο προσκήνιο.
protothema

Shares