Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Τι ΜΑΤΣΑΡΑ! Η Γαλλία ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ την Αργεντινή του Μέσι – Βροχή τα γκολ… (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο 19χρονος επιθετικός της Παρί ξεδίπλωσε το τεράστιο ταλέντο του στο χορτάρι της Kazan Arena και με μία τρομερή εμφάνιση στην οποία σημείωσε δύο πανέμορφα τέρματα και είχε ένα κερδισμένο πέναλτι, έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη-πρόκριση της Γαλλίας επί της Αργεντινής με 4-3.Απίστευτο ματς μεταξύ δύο μεγάλων ομάδων, με τρομερά γκολ, συνεχείς ανατροπές και τους τρικολόρ να είναι εκείνοι που χαμογέλασαν στο τέλος σφραγίζοντας το εισιτήριο για την οκτάδα.

Ο Γκριεζμάν στο 13’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, μετά την τρομερή κούρσα του Εμπαπέ άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0.

Απάντησε ο Ντι Μαρία στο 41’ με έναν κεραυνό που δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Γιορίς. Την αργεντίνικη αντεπίθεση ολοκλήρωσε ο Μερκάδο με μπόλικη δόση τύχης στο 49’ δίνοντας προσωρινά το προβάδισμα στην «αλμπισελέστε».

Το ματς από εκείνο το σημείο εξελίχθηκε σε γαλλικό μονόλογο. Αρχικά ο Παβάρ στο 57’ ζήλεψε τον… Ντι Μαρία και με τρομερή σουτάρα με το δεξί επανέφερε την ισορροπία στο παιχνίδι (2-2). Επτά λεπτά αργότερα στο 64’, ο Εμπαπέ «χόρεψε» μέσα στην περιοχή της αργεντινής και με συρτό σουτ νίκησε τον Αρμάνι κάνοντας το 3-2.

Ο 19χρονος ήταν εκείνος που στο 69’ με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και έριξε την… αυλαία στο διαολεμένο δωδεκάλεπτο των τρικολόρ.

Ο Αγουέρο στο 93’ με κεφαλιά νίκησε τον Γιορίς (4-3) πηγαίνοντας να προξενήσει πολλαπλά γαλλικά… εγκεφαλικά, με τον Ιρανό ρέφερι να σφυρίζει ένα λεπτό αργότερα τη λήξη της αναμέτρησης.

Στην επόμενη φάση η Γαλλία θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Πορτογαλία-Ουρουγουάη.

Πως έπαιξαν

inner

Χωρίς αλλαγές με τον Γιορίς κάτω από την εστία παρατάχθηκε στο παιχνίδι η Γαλλία. Την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Παβάρντ, Ουμτιτί, Βαράν και Ερνάντες. Καντέ και Πογκμπά κινούνταν στον άξονα, με τον Εμπαπέ να βρίσκεται στο δεξί άκρο και τον Ματουϊντί στο αριστερό. Ο Γκριεζμάν κινούνταν στη πλάτη του μοναδικού προωθημένου Ζιρού.

Τον Αρμάνι έχρισε βασικό για δεύτερο σερί παιχνίδι ο Χόρχε Σαμπάολι. Μερκάδο, Ρόχο, Οταμέντι και Ταλιαφίκο από δεξιά προς τα αριστερά οι τέσσερις της άμυνας. Ο Μασεράνο είχε το ρόλο του κόφτη και τους Πέρεζ και Μπανέγα μπροστά του. Στο δεξί φτερό βρισκόταν ο Παβόν, στο αριστερό ο Ντι Μαρία, με τον Μέσι να έχει το ρόλο του ψευτοεννιαριού.

https://streamable.com/j0ail

Το ματς

Επιφυλακτικά όπως αναμενόταν ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες με το πρώτα λεπτά να είναι αναγνωριστικά. Την ηρεμία του ματς… ήρθε να διαταράξει ο Γκριεζμάν, ο οποίος στο 9’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ τράνταξε για τα καλά το οριζόντιο δοκάρι του Γιορίς και αποτέλεσε την προειδοποίηση για αυτό που θα ακολουθούσε στη συνέχεια.

Τέσσερα λεπτά αργότερα λοιπόν, και πιο συγκεκριμένα στο 13’ ο Κιλιάν Εμπαπέ, έκανε την κούρσα της ζωής του. Ο 19χρονος κουβάλησε σαν… καθαρόαιμο άτι τη μπάλα από την περιοχή της Γαλλίας σε εκείνη την Αργεντινής. Η άμυνα των αλμπισελέστε δεν είχε τρόπο να τον σταματήσει με τον Ρόχο να τον ανατρέπει και τον Ιρανό ρέφερι να δείχνει σωστά την άσπρη βούλα. Ο Γκριεζμάν ανέλαβε την εκτέλεση, δεν αστόχησε και έδωσε το προβάδισμα στους «τρικολόρ».

Οι ταχύτατοι επιθετικοί της Γαλλίας προκαλούσαν τεράστιους μπελάδες στην άμυνα της Αργεντινής, με την «αλμπισελέστε» να μην μπορεί να βρει αντίδοτο. Μάλιστα, αν οι Εμπαπέ και Γκριεζμάν ήταν πιο συγκεντρωμένοι στο τελείωμα τους, οι Γάλλοι θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και δεύτερο τέρμα.
Όλα αυτά ωστόσο ως το 30’. Από εκείνο το σημείο και μετά οι λατινοαμερικάνοι ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους και κατάφερναν να έχουν έναν πιο ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης στο χορτάρι του Καζάν Αρένα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφεραν να επιστρέψουν για τα καλά στο παιχνίδι με το τρομερό τέρμα του Ντι Μαρία στο 41’. Ο ποδοσφαιριστής της Παρί με έναν κεραυνό από τα 35 μέτρα, στέλ τη μπάλα στο αριστερό γάμα του Γιορίς και επανέφερε τις δύο ομάδες σε ισορροπία (1-1). Η κατάσταση δεν άλλαξε ως την ανάπαυλα με την Αργεντινή να κλείνει το πρώτο μέρος έχοντας πλέον την ψυχολογία με το μέρος της.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Η Αργεντίνοι έδειχναν απαλλαγμένοι από το άγχος του πρώτο μισαώρου και με αρκετή δόση… τύχης κατάφεραν να φέρουν τούμπα το ματς και να πάρουν αυτοί το προβάδισμα στο σκορ με 1-2. Ο Μέσι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Μερκάδο άλλαξε εντελώς πορεία μπερδεύοντας τον Γιορίς και κατέληξε στα δίχτυα της αργεντίνικης εστίας.

Τα δεδομένα πλέον είχαν ανατραπεί με τη Γαλλία να είναι εκείνη που κυνηγά στο σκορ. Ωστόσο η γαλλική απάντηση δεν άργησε να έρθει. Στο 57’ λοιπόν ο Ερνάντες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Παβάρ να εξαπολύει ένα πύραυλο εδάφους εδάφους, να εκτελεί τον Αρμάνι στέλνοντας την μπάλα εκεί που δεν… πιάνεται και να βάζει ξανά στο ματς τους τρικολόρ (2-2).

Το… κύμα της γαλλικής αντεπίθεσης ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί. Στο 64’ ο Εμπαπέ υποδέχθηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή έκανε την προσποίηση και με συρτό σουτ με το αριστερό νίκησε τον Αρμάνι (φέρει ευθύνη) και επανέφερε το προβάδισμα σε γαλλικά χέρια.

Το κακό ωστόσο για την Αργεντινή δεν σταμάτησε εκεί. Πέντε λεπτά αργότερα στο 69’ η Γαλλία ξεδίπλωσε υποδειγματικά την επίθεσή της, με τον Εμπαπέ να βγαίνει με πέντε πάσες ολομόναχος απέναντι στον Αρμάνι και με ψύχραιμο τελείωμα να εκτελεί τον Αργεντινό πορτιέρε, κάνοντας το 4-2 και βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην πρόκριση των τρικολόρ.
sport-fm.gr

Shares