Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΤΙ ΜΑΤΣΑΡΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΘΕΕ ΜΟΥ! Πήραν ‘φωτιά’ τα δίκτυα… (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί η Ισπανία και η Πορτογαλία να αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 την Παρασκευή στο Σότσι, στο εναρκτήριο παιχνίδι τους στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ωστόσο στο ιβηρικό ντέρμπι υπήρξε νικητής, αν το καλοσκεφτούμε, και αυτός δεν είναι άλλος από το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Αυτό το λέμε καθώς το ματς ήταν εκπληκτικό με έξι γκολ, πλούσιο θέαμα, ένα δοκάρι, συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων, μ’έναν Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι… on fire και να σημειώνει χατ-τρικ (4′ πεν., 44′, 88′) και μ’έναν Ντιέγκο Κόστα, να παίρνει στις πλάτες του τους «φούριας ρόχας» με τα δύο γκολ, που πέτυχε (24′, 54′).

Ο βαθμός της ισοπαλίας αφήνει φυσικά περισσότερο ικανοποιημένους τους Πορτογάλους καθώς, αν και προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ (1-0 και 2-1), είδαν το συγκρότημα του Ιέρο (σ.σ.: έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της Εθνικής του ομάδας) να πραγματοποιεί ολική ανατροπή, δείχνοντας πιο κοντά στη νίκη, δεδομένου ότι το ματς είχε φτάσει στο 88ο λεπτό.

https://youtu.be/Fe5sLVeVt7M

Εντούτοις ο Κριστιανο Ρονάλντο σε εκείνο το σημείο «χτύπησε» για τρίτη φορά και με μία άπιαστη εκτέλεση φάουλ έκανε χατ-τρικ, απαντώντας στα γκολ που είχαν πετύχει οι Κόστα και ο Νάτσο (είχε κάνει το 3-2 στο 58)
Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ από τα… αποδυτήρια, καθώς η Πορτογαλία μόλις στο 3′ κέρδισε πέναλτι.

Ο Νάτσο ανέτρεψε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Ρόκι έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πορτογάλος σούπερ στάρ κι έκανε ένα λεπτό αργότερα το 1-0.

Η Ισπανία δεν επηρεάστηκε από το γρήγορο γκολ και «μετακόμισε» στα καρέ του Ρουί Πατρίσιο.

Η πίεση απέδωσε καρπούς και στο 24′ ο Ντιέγκο Κόστα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-1. Για την κατοχύρωση του γκολ ο Ρόκι χρειάστηκε και τη βοήθεια του VAR, το οποίο δικαίωσε την επιλογή του Ιταλού τεχνικού.

Στο 26′ ο Ισκο έχασε μεγάλη ευκαιρία για την Ισπανία, καθώς το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι. Ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα η Πορτογαλία από το “πουθενά” κατάφερε να πάρει εκ νέου προβάδισμα στο σκορ.

Παρά το γεγονός ότι ήταν ακίνδυνη επιθετικά ο Ρονάλντο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Ντε Χέα και η Πορτογαλία έκανε το 2-1.

Η… εντυπωσιακή εμφάνιση της Ισπανίας συνεχίστηκε και στο 2ο ημίχρονο. Οι «φούριας ρόχας» ήταν η μοναδική ομάδα που απειλούσε στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 55′.

Ο Μπουσκέτς με το κεφάλι βρήκε τον Ντιέγκο Κόστα κι αυτός δεν δυσκολεύτηκε από πλεονεκτική θέση να κάνει το 2-2. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Νάτσο με ένα απίθανο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 3-2 για την Ισπανία, όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Κι αυτό γιατί ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης με απίστευτη εκτέλεση φάουλ στο 88′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 3-3 στο εντυπωσιακότερο παιχνίδι του Μουντιάλ μέχρι σήμερα.

Κίτρινες: 27′ Μπρούνο Φερνάντες – 17′ Μπουσκέτς

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σεντρίκ, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Μπερνάρντο Σίλβα (69′ Κουαρέσμα), Καρβάλιο, Μουτίνιο, Μπρούνο Φερνάντες (68′ Ζοάο Μάριο), Ρονάλντο, Γκουέδες (80′ Αντρέ Σίλβα)

Ισπανία (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Νάτσο, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε, Νταβίντ Σίλβα (86′ Λούκας Βάσκεζ), Ίσκο, Ινιέστα (Αλκάνταρα), Ντιέγκο Κόστα (77′ Ασπας)

zoogla

Shares