Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Τι δείχνει η «δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων» ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ! TA ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ του ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ…

1 Οκτωβρίου σήμερα και ήρθε η ώρα για μία αποτίμηση του μηνός Σεπτεμβρίου για τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα.Έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ευρήματα αυτά καθώς προέρχονται από τις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά το καλοκαίρι και σε αυτές αποτυπώνονται και οι φονικές πυρκαγιές και η ΔΕΘ.

Έχουμε λοιπόν την πρόθεση ψήφου στις τελευταίες 9 δημοσκοπήσεις των εταιρειών που πραγματοποίησαν πανελλαδική έρευνα με επαρκές μέγεθος δείγματος και δημοσιεύτηκαν από τις 9 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου.

Ο πίνακας έχει τα στοιχεία χωρίς την αναγωγή (που θα έδειχναν πιο ισχυρά ποσοστά) και από αυτόν βγάζουμε τους εξής μέσους όρους.

-ΝΔ 26,7%

 

-ΣΥΡΙΖΑ 18,7%

 

-Κίνημα Αλλαγής 6%

 

-Χρυσή Αυγή 5,8%

 

-ΚΚΕ 5,2 %

 

-Ένωση Κεντρώων 2,1%

 

-Ποτάμι 1,4%

 

-ΑΝΕΛ 1,4%

Ο μέσος όρος της διαφοράς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 8 μονάδες ελαφρώς μειωμένος σε σχέση με τον Ιούλιο, κυρίως λόγω της ενίσχυσης του κυβερνητικού κόμματος, έστω κι ελαφρώς.

Παράλληλα φαίνεται πως παγιώνεται στην τρίτη θέση το ΚΙΝ.ΑΛ με τη Χρυσή Αυγή να υποχωρεί στην τέταρτη θέση.

Αξίζει να τονίσουμε πως οι δημοσκοπήσεις βγάζουν εκτός βουλής ΠΟΤΑΜΙ, Ένωση Κεντρώων κι ΑΝ.ΕΛ. Αυτό σημαίνει πως το ενδεχόμενο να έχουμε πεντακομματική βουλή είναι πιθανόν με αποτέλεσμα η ΝΔ να κυνηγά την αυτοδυναμία με χαμηλότερο ποσοστό σε σχέση με μία εξακομματική πχ.

Στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία ο Κ. Μητσοτάκης προηγείται σταθερά του Α. Τσίπρα.

Κατά πόσον οι δημοσκοπήσεις λένε την αλήθεια είναι μία άλλη συζήτηση. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχουμε αναλύσει και από το VoiceNews τις δημοσκοπήσεις,

Ένας ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ; Kάποιος να τους μαζέψει! Κοροϊδεύουν τους Έλληνες…

ανάλυση επίσης έκανε πριν λίγες μέρες κι ο Κ.Βελόπουλος στο ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ.

 

Shares